Κυκλάδες και Ιόνιο στις top επιλογές για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κυκλάδες και Ιόνιο στις top επιλογές για αγορά εξοχικής κατοικίας

Μεγάλες αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή - Πού υπάρχουν ευκαιρίες - Ποιοι ενδιαφέρονται

Κυκλάδες και Ιόνιο στις top επιλογές για αγορά εξοχικής κατοικίας
Μπορεί το καλοκαίρι, κατά κανόνα, να πραγματοποιούνται οι περισσότερες αγοραπωλησίες εξοχικών ανά την Ελλάδα, τα πράγματα ωστόσο και φέτος δε φαίνεται να έχουν αλλάξει κατά πολύ, με τις αγοραπωλησίες να παραμένουν «παγωμένες» σε όλη τη χώρα, έστω κι αν, όπως χαρακτηριστικά, αναφέρουν οι μεσίτες υπάρχει μία «ψευτοκίνηση» στην αγορά από πλευράς ζήτησης.

Αυτό τουλάχιστον καταγράφει η έρευνα που πραγματοποίησε το
newmoney.gr για την αγορά της β' κατοικίας ανά την Ελλάδα, με το ενδιαφέρον στις Κυκλάδες και το Ιόνιο να είναι σχετικά υψηλότερο σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα.

Πιο αυξημένο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο κυρίως από ξένους εμφανίζεται αυτή την περίοδο στις Κυκλάδες, όπου πέρα των πιο δημοφιλών προορισμών, πλέον αυξάνεται η κινητικότητα και για τις Μικρές Κυκλάδες -Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια κ.α.. Η εικόνα, πάντως, δεν είναι ενιαία στις Κυκλάδες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο παρατηρητήριο αξιών για το πρώτο εξάμηνο του 2014 της εταιρείας geoaxis για πέντε αντιπροσωπευτικά νησιά και συγκεκριμένα τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο που αποτελούν γνωστούς φημισμένους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και την Κύθνο και την Κέα που αποτελούν ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς με σημαντική αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας τους τα τελευταία χρόνια.

«Στα πέντε νησιά της μελέτης μας υπάρχουν περιοχές / θέσεις ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων και ακίνητα μοναδικής αρχιτεκτονικής για τα οποία οι ζητούμενες τιμές καταγράφονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από αυτά της μελέτης. Για παράδειγμα, στη Μύκονο σε περιοχές, όπως η παραλία της Ψαρούς, ο Πάνορμος, καθώς και η περιοχή άνωθεν της παραλίας Super Paradise και στη Σαντορίνη σε περιοχές όπως το Ημεροβίγλι και η Οία με την εντυπωσιακή θέα που προσφέρουν στην Καλντέρα καταγράφηκαν ζητούμενες τιμές πώλησης μονοκατοικιών με παροχές (πισίνα, bbq κ.λπ.) έως και 10.000 ευρώ το τμ. Αντίστοιχα στην Πάρο, στην περιοχή του Αμπελά και της Παροικίας καταγράφονται ζητούμενες τιμές οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις προσεγγίζουν και τις 6.000 ευρώ το τμ. Στην Κύθνο υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές όπως η Κολώνα και η Γαϊδουρόμαντρα όπου οι ζητούμενες τιμές νέων σε ηλικία μονοκατοικιών προσεγγίζουν τις 2.000 με 3.000€/τμ. Τέλος, στην Κέα κυρίως λόγω της πολύ κοντινής απόστασης από το λεκανοπέδιο, σε περιοχές όπως ο Κούνδουρος και ο Οτζιάς, οι ζητούμενες τιμές μονοκατοικιών / μεζονετών νέας ηλικίας κατασκευής προσεγγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις τις 4.000 ευρώ/τμ».
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης