Κάνει πίσω η κυβέρνηση για τον αιγιαλό

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για τον αιγιαλό

Τι αλλάζει στον ΦΠΑ, ποιοι χάνουν το ΑΦΜ τους, τι έρχεται στα ταμεία αποστράτων και τις επικουρικές συντάξεις

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για τον αιγιαλό
Όπισθεν ολοταχώς για τις διατάξεις που προωθούσε το υπουργείο Οικονομικών περί αξιοποίησης του αιγιαλού κάνει η κυβέρνηση. Στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Χαρδούβελης τους ανακοίνωσε την απόφαση να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή (ενδεχομένως και σήμερα), διατηρώντας μόνο μία διάταξη από το αρχικό σχέδιο για τον αιγιαλό: την υποχρέωση του Κράτος να χαράξει μέχρι το τέλος του 2015 την γραμμή του αιγιαλού στο 92% των ακτών της χώρας που δεν έχουν ποτέ ως τώρα οριοθετηθεί.
 
Έτσι καταλήγουν στις «καλένδες» τα σχέδια για παραχώρηση και αξιοποίηση του αιγιαλού, προφανώς γιατί στην κυβέρνηση φοβούνταν αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών σε τοπικό επίπεδο.
 
Επιπλέον ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι στο πολυνομοσχέδιο που θα ενσωματώνει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την υποδόση του 1δισ. ευρώ θα περιλαμβάνονται και διατάξεις αρμοδιότητος πολλών υπουργείων, όπως:

Κλείσιμο
-ένταξη των επικουρικών και μετοχικών Ταμείων των αποστράτων και ενστόλων στον κανόνα περί «βιωσιμότητος», κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να μην έχουν ελλείμματα για να μην αναγκαστούν να δίνουν μειωμένες συντάξεις.

-κατάργηση φόρων «υπέρ τρίτων» που χρηματοδοτούν επικουρικές συντάξεις. Υπολογίζεται ότι οι απώλειες για τα επικουρικά ταμεία θα φτάσουν στα 30-40 εκατ. ευρώ ετησίως. Το σύνολο των φόρος «υπέρ τρίτων» που εισπράττει το δημόσιο ανέρχετο σε 1,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 1,45 δισ. ενσωματώθηκαν ήδη στον κρατικό προϋπολογισμό ενώ καταργήθηκαν άλλοι ύψους περίπου 450 εκατ. ευρώ.

-αφαίρεση του ΑΦΜ από τους φοροφυγάδες και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν δραστηριότητα

-κατάργηση υποχρέωσης για υποβολή της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης