Ποιοι προβλέπουν ότι ήρθε η ώρα να «λυγίσει» το ευρώ και πού τοποθετούν την ισοτιμία

Ποιοι προβλέπουν ότι ήρθε η ώρα να «λυγίσει» το ευρώ και πού τοποθετούν την ισοτιμία

Σημάδια αδυναμίας εμφανίζει το κατά τα άλλα πανίσχυρο ευρώ, αφού βρίσκεται αντιμέτωπο πλέον με κρίσιμα "ψυχολογικά" σημεία, επισημαίνουν οι στρατηγικοί αναλυτές που προβλέπουν τώρα μια πτωτική κίνηση για το νόμισμα.

Ποιοι προβλέπουν ότι ήρθε η ώρα να «λυγίσει» το ευρώ και πού τοποθετούν την ισοτιμία
Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλά 8 μηνών έναντι του δολαρίου με τη τιμή στα 1,347 δολάρια και δύο ετών έναντι της στερλίνας.

Το σπάσιμο του 1,35 για το ευρώ ανοίγει το δρόμο, τεχνικά και ψυχολογικά, για περαιτέρω υποχώρηση μέχρι και το 1,32 δολ., εξηγεί στο CNBC, ο Kit Juckes, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής συναλλάγματος της Societe Generale.

«Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στηρίζει ένα αδύναμο νόμισμα, οπότε αναμένω ότι το ευρώ θα συνεχίσει την κίνηση προς τα κάτω» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Προς το τέλος του έτους θα βρεθούμε κάπου στο 1,30, ίσως και το 1,28».

Τώρα που το ευρώ υποχώρησε κάτω από το 1,35, είναι πιθανό να κινηθεί προς το 1,30, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής αναλυτής συναλλάγματος  στη Citigroup.

Οσοι επενδύουν σε ευρώ-δολάριο σταδιακά επηρεάζονται όλο και περισσότερο από τις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ο Μάριο Ντράγκι δεν έχει άλλους άσσους στο μανίκι του μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε τον Ιούνιο, σχολιάζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 1,4% από την ανακοίνωση της ΕΚΤ και τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, τον τελευταίο χρόνο μετρά κέρδη της τάξης του 3% σε σχέση με το δολάριο.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης