Χαρδούβελης προς υπουργούς: Μην χαλαρώνετε

Χαρδούβελης προς υπουργούς: Μην χαλαρώνετε

Ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολές προς όλους όσοι εμπλέκονται στις εκκρεμότητες του μνημονίου, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις τους - Στόχος να είναι όλα έτοιμα έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Χαρδούβελης προς υπουργούς: Μην χαλαρώνετε
Το «μπλοκάκι» του με το οποίο θα βαθμολογεί τους υπουργούς για το έργο τους ώστε να μη χαλαρώσουν, πήρε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Ως κεντρικός διαπραγματευτής με την Τρόικα, την Παρασκευή απέστειλε επιστολές προς όλους τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, οι οποίοι εμπλέκονται στις εκκρεμότητες του Μνημονίου και σε αυτές, ο κ. Χαρδούβελης υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις ανά υπουργείο, τόσο όσον αφορά στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, όσο και σχετικά με τις βασικότερες από τις περίπου 600 μνημονιακές δράσεις, οι οποίες εκκρεμούν από τον Μάιο.

Όπως προκύπτει από την επιστολή, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να είναι όλα έτοιμα το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πριν από την επάνοδο των επικεφαλής της τρόικας για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.

Ειδικά για τα προαπαιτούμενα, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αυτά  συνδέονται με τη 2η υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ και με τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης.  

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και τις επόμενες 55 ημέρες θα πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που έμειναν μετά από την τελευταία μίνι- αξιολόγηση της τρόικας.
Κλείσιμο

Οπότε, δηλώνουν τα ίδια στελέχη, δύναται ο φθινοπωρινός έλεγχος να διαρκέσει 20 ημέρες ή το πολύ έναν μήνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου, με μια- τουλάχιστον κατ’ αρχήν- συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Προκειμένου, στη συνέχεια, να ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις για μια νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης