HSBC: Σε καλό σημείο για σημαντικές αποδόσεις οι ελληνικές μετοχές

HSBC: Σε καλό σημείο για σημαντικές αποδόσεις οι ελληνικές μετοχές

Η αγορά θα αναζωογονηθεί όταν ολοκληρωθούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών - Πολιτικό ρίσκο υπάρχει αλλά θα αποτελούσε έκπληξη αν η χώρα αποφάσιζε να βγει από το ευρώ, λένε οι αναλυτές της τράπεζας




HSBC: Σε καλό σημείο για σημαντικές αποδόσεις οι ελληνικές μετοχές
Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο του κύκλου όπου οι μετοχές συνήθως φέρνουν καλές αποδόσεις, λέει η HSBC στη στρατηγική ανάλυσή της για τις αναδυόμενες αγορές, στην οποία δηλώνει overweight για την ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει οι αποτιμήσεις εξακολουθούν να είναι ελκυστικές ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική ανάκαμψη.

Γιατί είναι overweight


Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έμεινε από καύσιμα το τελευταίο διάστημα, μετά από ένα ισχυρό ξεκίνημα. Σύμφωνα με την HSBC, η αγορά έχει πληγωθεί από το συνδυασμό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του rebalancing στον δείκτη MSCI, όπου αυξήθηκε το βάρος του τραπεζικού κλάδου στο δείκτη.

"Κοιτώντας προς το μέλλον, ωστόσο, εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι η Ελλάδα αξίζει τη σύσταση overweight στο χαρτοφυλάκιο με τις αναδυόμενες αγορές" σχολιάζει, τονίζοντας ότι η επίδοση της αγοράς θα αναζωογονηθεί όταν ολοκληρωθούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, δηλαδή μέσα στον επόμενο μήνα.
Κλείσιμο

Εξάλλου, όπως φαίνεται και στο βασικό διάγραμμα, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα κέρδη των εισηγμένων σε επίπεδο 12μήνου έχουν αυξηθεί κατά 15% μέσα σε τρεις μήνες.

Στο 10,9 το Ρ/Ε της αγοράς το 2016

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της HSBC το P/E της ελληνικής αγοράς είναι αυτή την ώρα υψηλό (ακριβό) δεδομένου ότι υπολογίζεται στο 21,4, ωστόσο η πρόβλεψη για το 2015 κατεβάζει τον ίδιο δείκτη στο 16,1 και για το 2016 στο 10,9, πράγμα που σημαίνει πως εκτιμά σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, άποψη με την οποία συνάδει και η γενικότερη πρόβλεψη για την χώρα.  Ανάλογης δε οπτικής γωνίας είναι και οι προβλέψεις για τα EPS growth (κέρδη ανά μετοχή) που ενώ για το 2014 είναι αρνητικά ενώ για το 2015 η εκτίμηση μιλά για 56,2% και για το 2016 για 46,9%.

Σημειώνεται πως αναφορικά με το P/E οι προβλέψεις του οίκου είναι εξαίρετικα αισιόδοξες δεδομένου πως όταν ο συγκεκριμένος δείκτης είναι της τάξεως του 10 η αγορά θεωρείται φθηνή, ενώ ενδιαφέρον έχει και η σύγκριση με άλλες αγορές ίδιας διαβάθμισης (emergin markets).

Ειδικότερα οι ευρωπαϊκές αναδυόμενες αγορές φαίνεται να υπερτερούν σε προοπτικές έστω και ελαφρά έναντι εκείνων της Ασίας και της Νοτίου Αμερικής, όμως εδώ πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η Ελλάδα είναι μεν αναδυόμενη αγορά διαθέτει ωστόσο Ευρωπαϊκό νόμισμα και τούτη η παράμετρος έχει ιδιαίτερη σημασία ειδικά αυτή την περίοδο όπου η νευρικότητα στις ισοτιμίες των νομισμάτων είναι έντονη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης