Υπ. Ανάπτυξης: Στόχος η αύξηση της εγχώριας παραγωγής, εισοδήματος και θέσεων εργασίας

Υπ. Ανάπτυξης: Στόχος η αύξηση της εγχώριας παραγωγής, εισοδήματος και θέσεων εργασίας

Οι παρεμβάσεις να προκύπτουν από την αγορά και όχι μέσω παρεμβατικών προτάσεων της πολιτείας

Υπ. Ανάπτυξης: Στόχος η αύξηση της εγχώριας παραγωγής, εισοδήματος και θέσεων εργασίας
Από το λιανεμπόριο στη βιομηχανία έχει μετακυλιστεί η έλλειψη ρευστότητας και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, σύμφωνα με όσα επισήμανε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης από το βήμα του συνεδρίου «Σελφ Σέρβις CEO Forum 2014» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Στ. Κομνηνός.

Ειδικότερα, ο κ. Κομνηνός ενώ έκανε λόγο για εισαγωγές προϊόντων από τα βόρεια σύνορα που δημιουργούν συνθήκες ντάμπινγκ, σχολίασε ότι στόχος της πολιτείας και του επιχειρηματικού κόσμου δεν πρέπει να είναι μόνο οι τιμές, αλλά και πώς θα προστεθεί σε αυτή την εξίσωση και ο παράγοντας της αύξησης της εγχώριας παραγωγής και της δημιουργίας αξίας, εισοδήματος και θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, ο ίδιος από το βήμα της ημερίδας κάλεσε τους εκπροσώπους προμηθευτών και λιανεμπόρων να αποφασίσουν εάν για τα ζητήματα των σχέσεων μεταξύ τους και κυρίως το θέμα των πληρωμών, επιθυμούν την παρέμβαση του κράτους ή την αυτορρύθμιση. Όπως είπε, «οι παρεμβάσεις καλό θα είναι να προκύψουν από την αγορά και όχι μέσω παρεμβατικών προτάσεων της πολιτείας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα που απασχόλησε το συνέδριο ήταν ο πόλεμος των τιμών μεταξύ των λιανεμπορικών ομίλων, με παράγοντες του λιανεμπορίου αλλά και της βιομηχανίας να προβλέπουν ότι ο πόλεμος αυτός θα ενταθεί και ενδεχομένως, όπως εκτίμησαν, θα επιφέρει λουκέτα ακόμη και ισχυρών παικτών. Ακόμη, ο πόλεμος τιμών, όπως υποστήριξαν οι ομιλητές, έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα των προϊόντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης