«Καρφί» του υπ. Οικονομικών στο ΔΝΤ για το «λάθος» του πρώτου μνημονίου

«Καρφί» του υπ. Οικονομικών στο ΔΝΤ για το «λάθος» του πρώτου μνημονίου

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «δεν σχολιάζει εκθέσεις διεθνών οργανισμών»

«Καρφί» του υπ. Οικονομικών στο ΔΝΤ για το «λάθος» του πρώτου μνημονίου
Ένα «καρφί» για το ΔΝΤ επιφύλασσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενο στην πλέον πρόσφατη έκθεση του διεθνούς οργανισμού, καθώς μπορεί μεν «να μην σχολιάζει εκθέσεις διεθνών οργανισμών», ωστόσο για πρώτη φορά δημοσίως έκανε λόγο για «εσφαλμένες παραδοχές» και «λανθασμένες εκτιμήσεις» στη σύνταξη του πρώτου μνημονίου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει μεν ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν σχολιάζει εκθέσεις διεθνών οργανισμών, όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», ωστόσο προσθέτει με νόημα ότι αυτό δεν το έκανε ούτε «όταν ο Οργανισμός αποδέχονταν σφαλμένες παραδοχές και λανθασμένες εκτιμήσεις στη σύνταξη του αρχικού Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής για τη χώρα μας».

Κλείσιμο
Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί το ΔΝΤ για το μίγμα οικονομικής πολιτικής που έχει επιβάλει στη χώρα, αν και βεβαίως κατά την προσφιλή συνήθεια των ελληνικών κυβερνήσεων η κριτική αφορά μόνο στο παρελθόν. Ή δεν αφορά μόνο στο παρελθόν;

Το υπουργείο Οικονομικών «υπενθυμίζει» στην τρόικα ότι καλύφθηκαν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2012, ενώ φέτος θα υπάρξει πρωτεγενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Άρα, και με βάση την απόφαση του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, ο Γιάννης Στουρνάρας θέτει -εμμέσως πλην σαφώς- στους πιστωτές το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ «οι συζητήσεις με τους εταίρους για την επικαιροποίηση του προγράμματος συνεχίζονται».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης