Η παιδική παράσταση «Μπαλού, Γκαλού, Νταλού» στο θέατρο Αλκμήνη

Η παιδική παράσταση «Μπαλού, Γκαλού, Νταλού» στο θέατρο Αλκμήνη

Το συμβολικό, γεμάτο νοήματα, παραμύθι της Έρης Ρίτσου από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, μετατρέπεται σε θεατρική παράσταση και παρουσιάζεται στους μικρούς φίλους υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Η παιδική παράσταση «Μπαλού, Γκαλού, Νταλού» στο θέατρο Αλκμήνη
Τρεις καλοί φίλοι, ο ΜΠΑΛΟΥ ο παραπονιάρης ελεφαντάκος, ο ΓΚΑΛΟΥ ο κλαψιάρης ιπποποταμάκος και ο ΝΤΑΛΟΥ ο γκρινιάρης ρινοκεράκος, ολίγον τι τεμπέληδες και οι τρεις, περνάνε την ώρα τους αραχτοί. Δεν σηκώνονται ούτε για να παίξουν με τους φίλους τους, ούτε για να βοηθήσουν τους γονείς τους με τις δουλειές του σπιτιού. Σηκώνονται μονάχα για να φάνε και να κάνουν καμιά βουτιά στο ποτάμι. «Ε, άμα πια! Ως εδώ και μη παρέκει!»

Αποφασίζουν, λοιπόν, να αλλάξουν τη βαρετή ζωή τους και ξεκινούν για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Μέση του πουθενά. Στόχος τους; Να βρουν το δέντρο που κρύβει τον πιο σημαντικό θησαυρό. «Εν - δυο! Μπρος ολοταχώς!» Τι τους επιφυλάσσει όμως αυτό το ταξίδι; Τι δυσκολίες θα συναντήσουν; Και τι θα μάθουν τελικά από αυτή τους την περιπέτεια;
Τρεις ταλαντούχες και γεμάτες ενέργεια ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας εξίσου τον λόγο, την παντομίμα, το χορό και το τραγούδι, ελευθερώνουν τη φαντασία των παιδιών φέρνοντας τα κοντά στις έννοιες της φιλίας, της συνεργασίας και της αγάπης, τόσο προς την πλάση, όσο και προς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Σημείωμα συγγραφέα

Πριν από μερικά χρόνια είχα εκπλαγεί δυσάρεστα διαβάζοντας κάποιες στατιστικές που αναδείκνυαν τα Ελληνόπουλα ως τα πρώτα σε παχυσαρκία παιδιά στον κόσμο. Μετά το πρώτο σοκ, ζήτησα να μάθω περισσότερα για το θέμα και ανάμεσα σε πολλούς παράγοντες που είδα να αναφέρονται ως αιτίες του φαινομένου, ήταν, πλην φυσικά της ακατάλληλης τροφής και η έλλειψη άσκησης εκ μέρους των παιδιών. Πραγματικά είναι γεγονός πως ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα τα παιδιά έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να κινηθούν, να παίξουν, να τρέξουν. Με την κρίση δε, όταν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστια, έχει μειωθεί σημαντικά και η δυνατότητα να συμμετέχουν τα παιδιά σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερες ώρες στο σπίτι, περισσότερες ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Και φυσικά η ακινησία αυτή επιτείνει τα όποια προβλήματα υπάρχουν. 
Κλείσιμο

Παίζουν

Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μαγδαληνή Παλιούρα, Αλεξία Στολιδάκη
Από 15 Οκτωβρίου στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης