Μία μουσική βραδιά ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών

Μία μουσική βραδιά ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών

400 θεατές σε μία βραδιά αφιερωμένη στον αγώνα για την προστασία των παιδιών

Μία μουσική βραδιά ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών
Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά, διοργάνωσε η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ με την Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού.  Με κεντρικό μήνυμα «Υψώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών», η εκδήλωση στόχο είχε να αναδείξει την αξία της πρόληψης και της συλλογικής δράσης στον αγώνα για την προστασία των παιδιών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας - Αντιστράτηγος Κ. Τσουβάλας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Ξ. Δημητρίου, η Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ – Μ. Καρέλλα, εκπρόσωποι της εισαγγελίας, καθώς και πλήθος παιδιών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.
 
Το ΕΛΙΖΑ στις αρχές του 2016, ξεκίνησε την 1η Πανελλαδική Εκστρατεία κατά της Κακοποίησης Ανηλίκων με το σχεδιασμό και την υλοποίηση Εθνικών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς όπως η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων YALE & IOWA, το The New York Society for the Prevention of Cruelty to Children (NYSPCC) – τον 1ο οργανισμό παγκοσμίως που ασχολήθηκε με το φαινόμενο. Μέσα στον τελευταίο χρόνο το ΕΛΙΖΑ επιμόρφωσε:

1.220 επαγγελματίες υγείας, στην πλειονότητά τους ιατροί
2.000 παιδιά
600 γονείς
1.100 εκπαιδευτικούς
 
Κλείσιμο
Η μουσική εκδήλωση με την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί την απαρχή μίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με το ΕΛΙΖΑ, καθώς το 2018 πρόκειται να ξεκινήσει η πανελλαδική εκπαίδευση και επιμόρφωση του Σώματος, γύρω από θέματα που αφορούν τη διαχείριση του φαινομένου της κακοποίησης των παιδιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης