Απεβίωσε ο διάσημος μαέστρος Λόριν Μααζέλ

Απεβίωσε ο διάσημος μαέστρος Λόριν Μααζέλ

Ενας από τους διασημότερους μαέστρους της εποχής μας που αφιέρωσε τη ζωή του στην μουσική την οποία υπηρέτησε περισσότερα από 75 χρόνια

Απεβίωσε ο διάσημος μαέστρος Λόριν Μααζέλ
Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο  διάσημος μαέστρος Λόριν Μααζέλ. Ο Αμερικανός αρχιμουσικός απεβίωσε την Κυριακή στο σπίτι του στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ έπειτα επιπλοκές που ακολούθησαν την πνευμονία από την οποία προσβλήθηκε πρόσφατα. Διηύθυνε τις πιο γνωστές ορχήστρες στον κόσμο, όπως τη Φιλαρμονική της Βιέννης, τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, την Κρατική Όπερα της Βιέννης κ.ά..

Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 6 Μαρτίου 1930, ενώ ξεκίνησε τα μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε ετών. Μόλις δυο χρόνια αργότερα, άρχισε να σπουδάζει και διεύθυνση ορχήστρας. Μεταξύ εννέα και 15 ετών είχε ήδη διευθύνει τις μεγαλύτερες ορχήστρες των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και την Συμφωνική του NBC.

Στη διάρκεια της μακράς καριέρας του ο Λόριν Μααζέλ διηύθηνε περισσότερες από 150 ορχήστρες σε περίπου 5000 συναυλίες και παραστάσεις όπερας. Εντυπωσιακή υπήρξε επίσης και η παρουσία τους στη δισκογραφία με περισσότερες από 300 ηχογραφήσεις πολλές από τις οποίες τιμήθηκαν με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Το 2009 μαζί με τη γυναίκα του ίδρυσαν το Φεστιβάλ Castleton το οποίο έχει ως σκοπό την ανάδειξη ερμηνευτών συμφωνικής μουσικής στην αρχή της καριέρας τους. ​
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης