Jason Bourne: Η ταινία που έκανε την Τενερίφη... πλατεία Συντάγματος

Jason Bourne: Η ταινία που έκανε την Τενερίφη... πλατεία Συντάγματος

Το ένα τέταρτο της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον καταλαμβάνουν οι αθηναϊκές σκηνές - Τα γυρίσματα, όμως, έγιναν στα Κανάρια Νησιά

Jason Bourne: Η ταινία που έκανε την Τενερίφη... πλατεία Συντάγματος
Σκάνδαλο μεγάλου βεληνεκούς. Το αντιλήφθηκα όταν είδα την  περιπέτεια «Τζέισον Μπορν» (Jason Bourne) που θα προβάλλεται  από την Πέμπτη σε όλη τη χώρα!

Η Τενερίφη μετατράπηκε σε πλατεία Συντάγματος, οδός Πανεπιστημίου και Σταδίου, οδός Σολωμού και  Φειδίου! Η Τενερίφη, το μεγαλύτερο από τα εφτά Κανάρια νησιά της Ισπανίας, «τοποθετημένη» φυσικά στον Ατλαντικό!

Οι Αθηναϊκές σκηνές καταλαμβάνουν, περίπου, μισή ώρα. Σα να λέμε το ένα τέταρτο της συνολικής διάρκειας της εν λόγω ταινίας! 

Σκεφτείτε ακόμα ότι όλο οι άλλοι προορισμοί, όπου λαμβάνουν χώρα  τρεχαλητά και καταδιώξεις, είναι αυθεντικοί. Οπως Ρέκιαβικ. Οπως  Βερολίνο, όπως Λονδίνο, Βιρτζίνια και Λας Βέγκας. Οι αρχές όλων αυτών των χωρών, προφανώς, ήταν τα κορόιδα του Χόλιγουντ. Για την τρελή λογική των Ελλήνων!

Σκεφτείτε ακόμα ότι το μπάζτετ της παραγωγής έφτασε τα 120  εκατομμύρια δολάρια. Και πως ο τζίρος από τις εισπράξεις, μόνο  από τις αίθουσες των ΗΠΑ, έχει ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια  δολάρια!
Κλείσιμο



Οι Αθηναϊκές σκηνές διαδραματίζονται μεσούσης μεγάλης διαδήλωσης αγανακτισμένων που φωνάζουν «ελευθερία». Μέσα στον γενικό χαμό με τις δυνάμεις καταστολής να τα δίνουν όλα εναντίον διαδηλωτών με σημαίες ελληνικές αλλά και κόκκινες, ο Τζέισον Μπορν (Ματ Ντέιμον) προσπαθεί να διαφύγει από  τον Βενσάν Κασέλ, τον πληρωμένο εκτελεστή που καθοδηγείται και  λειτουργεί σύμφωνα με τις διαταγές του σατανικού  αρχηγού της  CIA (Τόμι Λι Τζόουνς).

Μαζί με τον Τζέισον Μπορν και η Νίκι (Τζούλια Στάιλς), μια πρώην πράκτορα των αμερικανικών υπηρεσιών που σπεύδει στην ταραγμένη Αθήνα να τον βοηθήσει και σκοτεινά μυστικά να του αποκαλύψει!

Ταυτόχρονα διάφορες ομάδες της CIA εφορμούν εναντίον των δύο πρώην πρακτόρων, του Τζέισον και της Νίκι. Οι σκηνές σου κόβουν την ανάσα. Και το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι άνθρωποι της CIA, μέσω  δορυφόρου παρακολουθούν από τα κεντρικά στο Λάνγκλει της Βιρτζίνια κάθε βήμα του Τζέισον και της Νίκι. Με υπεύθυνη των επιχειρήσεων την Αλίσια Βικάντερ!

Δια γυμνού οφθαλμού κατάφερα να εντοπίσω μερικά λαθάκια της παραγωγής όπως ο Πειραιάς έγινε Pires ή κάτι τέτοιο. Πάντως από το Λάγνκλεϊ, στα κέντρικα, ακούγεται «τώρα πάνε στην πλατεία Συντάγματος». «Τώρα κατευθύνονται προς την Ομόνοια μέσω οδού Φειδίου». «Τώρα βρίσκονται στην οδό Σολωμού».

Γιατί αρνηθήκαμε να γίνουν τα γυρίσματα σε αυθεντικές  Αθηναϊκές τοποθεσίες; Ποιος ξέρει; Ισως επειδή θεωρήσαμε ότι  αυτές οι εικόνες ταραχών θα διώξουν τους τουρίστες. Οπως τότε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που αρνήθηκε στους παραγωγούς του «Αλέξανδρου» και τον Ολιβερ Στόουν να γίνουν τα γυρίσματα στη Βόρεια Ελλάδα. Γιατί; Μα φυσικά επειδή ο Στόουν έδειχνε τον Αλέξανδρο στην αγκαλιά του Ηφαιστίωνα. Γκέι ο Μέγας Αλέξανδρος; Ποτέ των ποτών!

Τότε ήταν, αν θυμάμαι καλά, που ο Ολιβερ Στόουν, καλεσμένος  του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είχε αποκαλέσει τον πρώην υπουργό  Πολιτισμού «asshole»! Στην Ελλάδα ζεις δεν υπάρχει ελπίς!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης