«Παραφροσύνη» του Θανάση Χειμωνά

«Παραφροσύνη» του Θανάση Χειμωνά

Ο Ανδρέας είναι ένας ελπιδοφόρος δοκιμιογράφος που πιστεύει ότι η ενεργός συμμετοχή του στην πολιτική θα μπορέσει να ξαναδώσει στο κόμμα της Πράσινης Θύελλας τη χαμένη του ιδεολογία και δυναμική...

«Παραφροσύνη» του Θανάση Χειμωνά
Στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Θανάση Χειμωνά με τίτλο «Παραφροσύνη».

Πρωταγωνιστές; Ο Ανδρέας είναι ένας ελπιδοφόρος δοκιμιογράφος που πιστεύει ότι η ενεργός συμμετοχή του στην πολιτική θα μπορέσει να ξαναδώσει στο κόμμα της Πράσινης Θύελλας τη χαμένη του ιδεολογία και δυναμική. Η Μυρτώ –αν και ενταγμένη στον αντιεξουσιαστικό χώρο– γοητεύεται απ’ αυτόν και επιδιώκει να τον προσεγγίσει, την ίδια περίοδο που η εκθαμβωτική και διάσημη ηθοποιός Βανέσσα βιώνει μια σχέση πάθους μαζί του που υπονομεύεται από την εύθραυστη ψυχική της κατάσταση. Ο Βλάσης, ένας αστυνομικός με σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν, ζει με τους δικούς του εφιάλτες.

Κλείσιμο
Ανθρώπινες ζωές που διασταυρώνονται απρόσμενα με φόντο μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική, πολιτική, μα κυρίως ηθική κρίση. Και που η παραφροσύνη καραδοκεί στη γωνία με
απρόβλεπτα αποτελέσματα...

«Ο Ανδρέας Θανόπουλος έχει αρκετά κοινά μ’ εμένα. Το αυτό ισχύει και για την Πράσινη Θύελλα και το κόμμα το οποίο “υπηρέτησα” για πέντε χρόνια. Κάποια από τα πρόσωπα του βιβλίου υπάρχουν και στην πραγματική ζωή. Κάποια από τα γεγονότα που αναφέρω έχουν όντως συμβεί στ’ αλήθεια. Η Παραφροσύνη όμως είναι πάνω απ’ όλα ένα μυθιστόρημα, ένα έργο μυθοπλασίας. Το πού τελειώνει η πραγματικότητα και πού αρχίζει το παραμύθι προτιμώ να αφήσω τον αναγνώστη να το ανακαλύψει».
Θ. Χειμωνάς


Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και ∆ημοσιογραφία στο Λονδίνο. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με δύο διηγήματα στην εφημερίδα Τα Νέα – το πρώτο από τα οποία εντάχθηκε στη συλλογή διηγημάτων Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο (εκδ. Κέδρος, 1997).
Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Ραμόν (εκδ. Κέδρος, 1998), Σπασμένα ελληνικά (εκδ. Κέδρος, 2000), Ανεξιχνίαστη ψυχή (Εκδόσεις Πατάκη, 2003), H μπλε ώρα (Εκδόσεις Πατάκη, 2005), Ραγδαία επιδείνωση (Εκδόσεις Πατάκη, 2008), ∆εν την αγαπάω πια (Εκδόσεις Πατάκη, 2010), Ζούμε τις τελευταίες μας μέρες (Εκδόσεις Πατάκη, 2013) και Αίτημα φιλίας (Εκδόσεις Πατάκη, 2015). Τον Μάιο του 2002 το Ραμόν εκδόθηκε στη Γαλλία από τις εκδ. Alter Edit, ενώ τον Μάρτιο του 2003 ακολούθησαν τα Σπασμένα ελληνικά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης