Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Γιώργος Λάνθιμος για τους Radiohead

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Γιώργος Λάνθιμος για τους Radiohead

Η διάσημη μπάντα ζήτησε από τον πολυβραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη να εμπνευστεί από ένα από τα κομμάτια του καινούργιου της άλμπουμ

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Γιώργος Λάνθιμος για τους Radiohead
Όταν το Instagram ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ότι θα επιτρέπει πλέον την ανάρτηση και μικρών βίντεο, διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων, υπήρξε αρκετός ενθουσιασμός και περιέργεια σχετικά με το πώς θα αξιοποιούσαν τη νέα δυνατότητα οι καλλιτέχνες και σκηνοθέτες χρήστες της πλατφόρμας.

Οι Radiohead, πρωτοπόροι όπως πάντα, ήταν από τους πρώτους μουσικούς που έσπευσαν να αξιοποιήσουν το νέο χαρακτηριστικό του Instagram, ζητώντας από καταξιωμένους σκηνοθέτες να εμπνευστούν από τα τραγούδια του τελευταίου τους άλμπουμ και να δημιουργήσουν μικρά κλιπ (βινιέτες, όπως τα αποκαλούν), τα οποία να αντανακλούν το ιδιαίτερο ύφος του συγκροτήματος.

Μετά τη συνεργασία τους με τον Βρετανό σκηνοθέτη Richard Ayoade (The Double), ο επόμενος δημιουργός που επέλεξαν για τη σειρά των πρωτότυπων βίντεο της σελίδες τους στο Instagram δεν ήταν άλλος από τον «δικό μας» Γιώργο Λάνθιμο, τον πολυβραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη του «Αστακού» και του «Κυνόδοντα».

Με φόντο το τραγούδι «Identikit» από το καινούργιο άλμπουμ της μπάντας και πρωταγωνιστή των Denis Lavant (γνωστό από την ταινία Holy Motors) το βίντεο καταγράφει έναν άνδρα να τρώει σε ένα έρημο εστιατόριο, όπου φαίνεται να βρίσκεται μόνο άλλος ένας άνθρωπος, ο μάγειρας. Καθώς όμως η κάμερα εστιάζει στον άνδρα, αποκαλύπτεται ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Δείτε το βίντεο του Λάνθιμου που ανέβασαν οι Radiohead στη σελίδα τους στο Instagram
Κλείσιμο

Next up in our series of vignettes is Identikit by Yorgos Lanthimos.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Radiohead (@radiohead) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης