Άρωμα από Ικαρία και Φούρνους στο Σύνταγμα

Άρωμα από Ικαρία και Φούρνους στο Σύνταγμα

Ένα τρίημερο event για την τουριστική προβολή της Ικαρίας και του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, ξεκινά την Πέμπτη 28 Μαΐου, στην πλατεία Συντάγματος

Άρωμα από Ικαρία και Φούρνους στο Σύνταγμα
Ένα τριήμερο mini event στα πλαίσια του έργου «Τουριστική Προβολή Ικαρίας-Φούρνων», θα
ξεκινήσει την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ., στην Πλατεία Συντάγματος.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η ανάδειξη της Ικαρίας ως ιδανικός τουριστικός προορισμός, αξιοποιώντας τα φυσικά πλεονεκτήματα και τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μοιραστεί στους διερχόμενους προωθητικό υλικό για την Ικαρία.
Κλείσιμο

Το έργο εντάσσεται στο Ε.Π. «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007–2013», είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και έχει αναθέτουσα αρχή το Δήμο Σάμου, αφορά δε στην υλοποίηση δράσεων προώθησης και προβολής του νησιού όπως η δημιουργία προωθητικών υλικών, η διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, η συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας Δημοσιογράφων και tour operators, καθώς και η διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και στην Ικαρία.  

Η υλοποίηση δράσεων προώθησης και προβολής, έχει ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ΙΚΑΡΙΑΣ, ως Τουριστικού Προορισμού τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Jamie Oliver στην Ικαρία

Οι παραδοσιακές γεύσεις της Ικαρίας «ξελόγιασαν» τον διάσημο Βρετανό chef, Jamie Oliver, στο πρόσφατο ταξίδι του στο νησί.


Ενθουσιασμένος με την κουζίνα του νησιού, ο διάσημος chef, ανεβάζει φωτογραφίες από το ταξίδι του, στα social media, κάνοντας την καλύτερη διαφήμιση στο νησί. Μάλιστα, σε μία από αυτές, φαίνεται να απλώνει τραχανά.

«Μαθαίνοντας πως φτιάχνεται ο τραχανάς από την αγαπητή κυρία Μαρία. Είναι ένα ιστορικά υγιεινό πιάτο, με σιτάρι ολικής άλεσης μαγειρεμένο με κατσικίσιο ξυνόγαλα που στεγνώνει στον ήλιο... Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που γνώρισα και συνεργάστηκα στην Ικαρία. Αυτό το νησί άγγιξε την καρδιά μου. Ένα μέρος ξεχωριστό με υπέροχη φύση. Ανυπομονώ να ξαναπάω», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Πλατεία Συντάγματος, από Πέμπτη 28 Μαΐου μέχρι Σάββατο 30 Μαΐου. Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης