Τα «Απαγορευμένα τραγούδια» από τον Μανώλη Μητσιά στο Μέγαρο Μουσικής

Τα «Απαγορευμένα τραγούδια» από τον Μανώλη Μητσιά στο Μέγαρο Μουσικής

Τα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία από τους λογοκριτές της χούντας των συνταγματαρχών, «παίρνουν την εκδίκηση τους» και ακούγονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Τα «Απαγορευμένα τραγούδια» από τον Μανώλη Μητσιά στο Μέγαρο Μουσικής
Τα τραγούδια που απαγόρευσε ή λογόκρινε η χούντα των συνταγματαρχών, θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Απριλίου, από τον Μανώλη Μητσιά.

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, ο Μανώλης Μητσιάς μαζί με την εξαίρετη λαϊκή ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα τραγούδια που οι λογοκριτές των συνταγματαρχών έβρισκαν ύποπτα. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ανακάλυπταν συνεχώς ύποπτες λέξεις και κρυφά νοήματα ακόμη και σε μια ερωτική μπαλάντα, αν για παράδειγμα οι δημιουργοί της είχαν την «ατυχή» έμπνευση να την έχουν αφιερώσει στιχουργικά σε κάποια «Ελευθερία», σε μία «Νίκη» ή ακόμη και σε μία  «Αναστασία».

Πολλά ήταν και τα λαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία, αφού σύμφωνα με τους λογοκριτές όλοι ανεξαιρέτως οι ρεμπέτες και οι λαϊκοί βάρδοι και δημιουργοί επεδείκνυαν προκλητικό και έκλυτο βίο, χαρακτηρισμένοι άπαντες συλλήβδην ως λούμπεν, μοιχοί ή χασισοπότες.

Έτσι λοιπόν πέρα από τους συνήθεις υπόπτους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο ή Μάνο Χατζιδάκι, εμφανίζονταν στις μαύρες λίστες της επιτροπής λογοκρισίας και τραγούδια του Μπαγιαντέρα, του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μάρκου Βαμβακάρη. Φυσικά και οι αντίστοιχοι στιχουργοί από τον Κώστα Βίρβο και την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ως τους μεγάλους ποιητές μας, Νίκο Γκάτσο και Γιάννη Ρίτσο και τους νομπελίστες μας, Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη.

Τιμές εισιτηρίων: € 14,00 - 25,00 - 35,00 - 50,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Κλείσιμο
Ειδικές τιμές: € 7,50 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,50 (65+, πολύτεκνοι)
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 30 Μαρτίου

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Τετάρτη 22 Απριλίου, Ώρα έναρξης: 20:30.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης