Bookworm.gr: Διαβάζοντας και συζητώντας για βιβλία

Bookworm.gr: Διαβάζοντας και συζητώντας για βιβλία

Το Bookworm.gr είναι μια φρέσκια λέσχη ανάγνωσης που έστησαν πρόσφατα δυο Έλληνες συγγραφείς, η Στέλλα Κάσδαγλη και ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, με σκοπό την προώθηση της βιβλιοαναγνωσίας.

Bookworm.gr: Διαβάζοντας και συζητώντας για βιβλία

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για όλους τους βιβλιόφιλους είναι το bookworm.gr μια λέσχη ανάγνωσης που είναι ήδη πολύ δημοφιλής. 

Από τον περασμένο Ιούνιο και κάθε μήνα προτείνουν ένα βιβλίο στα μέλη της λέσχης (αριθμούν πλέον τα 1200), κι αυτά το διαβάζουν, και στη συνέχεια το συζητούν και το σχολιάζουν στο bookworm.gr. “Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να διαβάσουν λογοτεχνία χρειάζονται ένα κίνητρο, ένα έναυσμα”, λέει ο Γεωργακόπουλος. “Αυτό προσπαθούμε να προσφέρουμε, μαζί με προσεγμένες προτάσεις από την εγχώρια βιβλιοπαραγωγή, και ένα περιβάλλον όπου μπορούν να ανταλάσσουν γνώμες και απόψεις για όσα διαβάζουν”. 

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας οι συνεργάτες του Bookworm προχωρούν σε διάφορες δράσεις, όπως την κατασκευή ενός web app με το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να αναζητήσει όλες τις δανειστικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας (http://www.bookworm.gr/libraries/), ενώ αυτή την εβδομάδα ξεκινούν και μια σειρά από εκδηλώσεις για τα μέλη της λέσχης.  

Η πρώτη συνάντηση γίνεται την προσεχή Τετάρτη 24/9 στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στην Αθήνα. Εκεί τα μέλη θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για το βιβλίο που διαβάζουν το Σεπτέμβριο, το βραβευμένο “Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν” του Κολομβιανού Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ίκαρος). Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Κλαίτη Σωτηριάδου, μεταφράστρια της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας (μεταξύ άλλων και του Μάρκες) και γνώστης της Κολομβιανής κουλτούρας, που θα δώσει μια εκ των έσω οπτική γωνία για τη σύγχρονη Κολομβία, τον κόσμο στον οποίο διαδραματίζεται το βιβλίο. Στη συνάντηση εξάλλου θα ανακοινωθεί και το βιβλίο που τα μέλη θα διαβάσουν τον Οκτώβριο -τρεις τυχεροί θα κερδίσουν και από ένα αντίτυπο.  

Κλείσιμο
Μπορείτε να γραφτείτε στο bookworm.gr για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και να μαθαίνετε τα νέα της λέσχης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης