«Αιώνια πόλη»: Η πρώτη ταινία που οραματίστηκε ο Μάρτιν Σκορτσέζε σε ηλικία 11 ετών

«Αιώνια πόλη»: Η πρώτη ταινία που οραματίστηκε ο Μάρτιν Σκορτσέζε σε ηλικία 11 ετών

Δείτε τα σκίτσα του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη σε ηλικία 11 ετών από την πρώτη ταινία που είχε συλλάβει με την φαντασία του -Σε σε ένα από τα οποία υπέγραψε «Μάρτιν Σκορτσέζε: Σκηνοθέτης -Παραγωγός».

«Αιώνια πόλη»: Η πρώτη ταινία που οραματίστηκε ο Μάρτιν Σκορτσέζε σε ηλικία 11 ετών

Κάτι περισσότερο από συνειδητοποιημένος για το τι ήθελε να κάνει, ήταν ο Μάρτιν Σκορτσέζε, αν αναλογιστεί κανείς, ότι το 1953, ότι σε ηλικία 11 ετών είχε ήδη οραματιστεί την πρώτη του ταινία. Η «Αιώνια Πόλη» του 11χρονου Σκορτσέζε- όπως είχε ονομάσει την ταινία που είχε φανταστεί- θα ήταν ένα «ρωμαϊκό έπος», μία «ιστορία της Βασιλείας για την αρχαία Ρώμη», όπως σημείωσε ο ίδιος. Ο μικρός Mάρτι είχε σκιτσάρει στο χαρτί τα πρώτα του πρώτα του storyboards για την «Αιώνια Πόλη» τα οποία δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το 2011, στο βιβλίο του Μάικλ Χένρι Γουίλσον «Scorsese on Scorsese» και από χτες κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδικτύο.
Κλείσιμο

Στα σκίτσα βλέπουμε Ρωμαίους αυτοκράτορες, φυλακισμένους και λεγεωνάριους ενώ στο τελευταίο σκίτσο ο 11χρονος Μάρτι, υπογράφει ως «Σκηνοθέτης-Παραγωγός». Μάλιστα , ο φιλόδοξος νεαρός σκηνοθέτης είχε επιλέξει και τους πρωταγωνιστές του, κάποιους από τους μεγαλύτερους χολιγουντιανούς αστέρες που εκείνη την εποχή βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρας τους. Στην ταινία του θα έπαιζαν ο Μάρλον Μπράντο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Βιρτζίνια Μάγιο και ο Αλεκ Γκίνες.

Μπορεί η μεγαλεπίβολη ταινία του «Αιώνια Πόλη» να μην υλοποιήθηκε ποτέ, αλλά την τέχνη των storyboards δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Ο πολυβραβευμένος δημιουργός έχει αναφερθεί πολλές φορές στην σημασία των storyboards κατά το στάδιο της δημιουργίας ενός φιλμ. «Είναι ο τρόπος να οπτικοποιήσεις όλη την ταινία εκ των προτέρων και να δείξεις πώς φαντάζεσαι μια σκηνή και πώς από αυτή τη σκηνή θα περάσεις στην επόμενη» έχει πει ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε παλαιότερη συνέντευξη του. Μάλιστα, έχει αποκαλύψει ότι προτιμά να σκιτσάρει με μολύβι, όπως ακριβώς έκανε και στα 11 του χρόνια: «Το σχέδιο με μολύβι είναι το αγαπημένο μου. Όταν το storyboard τυπωθεί σε χαρτί, χάνει κάτι...» τόνισε.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης