Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Γύρισε ντοκιμαντέρ για να τιμήσει τον πατέρα του

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Γύρισε ντοκιμαντέρ για να τιμήσει τον πατέρα του

Την ιστορία του Ρόμπερτ Χένρι Ντε Νίρο, του διάσημου εξπρεσιονιστή ζωγράφου αφηγείται ο γιος του και βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μέσα απο το ντοκιμαντέρ «Remembering The Artist Robert De Niro Sr» που έκανε πρεμιέρα στο ανεξάρτητο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Γύρισε ντοκιμαντέρ για να τιμήσει τον πατέρα του
Ο 70χρονος σταρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν ήταν ο μόνος καλλιτέχνης στην οικογένεια του. Ο πατέρας του χολιγουντιανού σταρ, ο Ρόμπερτ Χένρι Ντε Νίρο ήταν διάσημος εξπρεσιονιστης ζωγράφος που είχε παρουσιάσει εκθέσεις στα σημαντικότερα μουσεία και γκαλερί των Η.Π.Α. Άνηκε στους καλλιτέχνες της δέυτερης μεταπολεμικής γενιάς και πέθανε το 1993 σε ηλικία 71 ετών από την επάρατο νόσο. Την ιστορία του αφηγείται ο γιος του και δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μέσα απο το ντοκιμαντέρ «Remembering THe Artist Robert De Niro Sr» που έκανε πρεμιέρα στο ανεξάρτητο φεστιβάλ Sundance.

«Ήθελα να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για τον πατέρα μου με πλάνα του, ό,τι πλάνα διαθέταμε. Με ανθρώπους που ήταν και είναι ακόμα δίπλα μας. Ήθελα να δώσουν συνεντεύξεις και να μιλήσουν για εκείνον. Για να τον "έχει" η οικογένεια, τα παιδιά μου και τα εγγόνια» είπε ο 70χρονος ηθοποιός. Τι συναισθήματα πιστεύει ότι θα είχε ο πατέρας του αν ζούσε για αυτο το φιλμ; «Θα ήταν κολακευμένος από τη μία πλευρά αλλά θα έλεγε "Λοιπόν δεν ξέρω αν αυτό ή εκείνο είναι ακριβές" είπε ο Ντε Νίρο.

Σκέφτηκε ποτέ να διακοσμήσει τα εστιατόριο του "Τribeca Grill" στη Νέα Υόρκη με έργα του πατέρα του; «Τον είχα ρωτήσει αν με άφηνε να κρεμάσω κάποιους πίνακες του και ήμουν σίγουρος ότι δεν θα με άφηνε, ότι δεν θα του άρεσε η ίδεα! Αλλά εκείνος συμφώνησε. Μάλιστα κρέμασε ο ίδιος τους πίνακες...Στην συνέχεια τον ρώτησα αν ήθελε να φιλοτεχνήσει το μενού, και το έκανε, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα. Και θα μείνει όσο υπάρχει το μαγαζί» δήλωσε ο Ντε Νίρο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο διάσημος ηθοποιός είχε αναφερθεί ξανά για τον πατέρα του και το πώς εκείνος είχε αντιμετωπίσει το γεγονός ότι ο γιος του έγινε ένας από τους σημαντικότερους σταρ του Χόλιγουντ: «Ήταν χαρούμενος για μένα. Ήταν περήφανος. Ίσως ένα κομμάτι μέσα του να αισθανόταν ζήλια, γιατί ένιωθε ότι εκείνος ήταν ο καλλιτέχνης στο σπίτι. Το όνομα του ήταν γνωστό στον κόσμο. Το ίδιο όμως και το δικό μου...» είχε πει ο Ντε Νίρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης