Υποκλίνονται και οι ΗΠΑ στο Saab 9-5

Υποκλίνονται και οι ΗΠΑ στο Saab 9-5

H Saab κατακτά εμπορικά και την Αμερική, με το 9-5 να κερδίζει παράλληλα και σημαντικές διακρίσεις από ανεξάρτητους φορείς. Το νέο πολυτελές sedan των Σουηδών κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία στο θεσμό «Top Safety Pick», ο οποίος απονέμεται από το...

Υποκλίνονται και οι ΗΠΑ στο Saab 9-5
H Saab κατακτά εμπορικά και την Αμερική, με το 9-5 να κερδίζει παράλληλα και σημαντικές διακρίσεις από ανεξάρτητους φορείς. Το νέο πολυτελές sedan των Σουηδών κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία στο θεσμό «Top Safety Pick», ο οποίος απονέμεται από το «Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους» (IIHS, www.iihs.org), έναν ανεξάρτητο οργανισμό έρευνας και επικοινωνίας που χρηματοδοτείται από τους ασφαλιστές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Το IIHS πραγματοποιεί δοκιμές πρόσκρουσης οι οποίες αφορούν εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις. Τα καθίσματα και τα προσκέφαλα υποβάλλονται σε προσομοιώσεις οπίσθιων συγκρούσεων για την αξιολόγηση της προστασίας κατά του αυχενικού τραυματισμού. Επιπλέον, αξιολογείται και η δομή της οροφής ως προς την προστασία που παρέχεται στην περίπτωση ενδεχόμενης ανατροπής του οχήματος.

Τα οχήματα βαθμολογούνται ως “Καλό”, “Αποδεκτό”, “Οριακό” ή “Κακό” στις διάφορες κατηγορίες. Για να απονεμηθεί σε κάποιο όχημα το βραβείο «Top Safety Pick», πρέπει να επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία και στις τέσσερις κατηγορίες ενώ θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ESP ®.
Να θυμίσουμε ότι το νέο Saab 9-5 έχει ήδη λάβει το άριστα, δηλαδή πέντε αστέρια, στις δοκιμές πρόσκρουσης και του Ευρωπαϊκού οργανισμού, EuroNCAP.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης