O Πάνος Σεϊτανίδης σχολιάζει το GP Ισπανίας

O Πάνος Σεϊτανίδης σχολιάζει το GP Ισπανίας

Το "εναλλακτικό" video review του πέμπτου αγώνα της σεζόν, με όλη τη δράση συμπυκνωμένη σε 5 λεπτά

O Πάνος Σεϊτανίδης σχολιάζει το GP Ισπανίας
Φέτος απολαύσαμε ένα από τα συναρπαστικότερα Grand Prix Ισπανίας, με αλλαγές στην κορυφή, συγκρούσεις, μάχες στρατηγικής και πολύ πάθος, πράγμα που χάρισε πολύ υλικό για σχολιασμό! Και δημιούργησε το "σενάριο" του εναλλακτικού F1 Vlog του
Πάνου Σεϊτανίδη (a.k.a. @PanosSeitanidis
), που σχολιάζει με «ιδιαίτερο» τρόπο, όλα όσα συμβαίνουν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1!

Κλείσιμο
Βάθρο για Daniel, πόνος για Max. Βίοι αντίθετοι για τους οδηγούς της Red Bull Racing στο ισπανικό Grand Prix που έγινε στη Βαρκελώνη.



Ο Daniel Ricciardo πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο στη φετινή σεζόν τερματίζοντας τρίτος. Ωστόσο ο αγώνας της Βαρκελώνης έκρυβε απογοήτευση για τον Max Verstrappen, που εγκατέλειψε μετά από σύγκρουση με τη Ferrari του Kimi Raikkonen στην πρώτη στροφή
.
Τα highlights του αγώνα για την Red Bull Racing

  • O Max εγκατέλειψε μετά από σύγκρουση στον 1ο γύρο
  • Ο Daniel ανέβηκε τέταρτος μετά το χάος των πρώτων στροφών
  • Ο Daniel ανέβηκε τρίτος όταν παρέδωσε πνεύμα ο κινητήρας του Bottas στον Γύρο 39
O Daniel ανέβηκε για 19η φορά στο βάθρο

Ο Max παρατάχθηκε στην έκτη θέση του grid κι όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα πήρε αρχικά την εσωτερική στην κατηφόρα για την πρώτη στροφή. Ζυγίζοντας τις αντιδράσεις των προπορευόμενων Valtteri Bottas και Kimi Raikkonen, άλλαξε στρατηγική και πέρασε στην εξωτερική για την πρώτη στροφή. Κίνηση που φαινόταν μαγική μέχρι τη σύγκρουση των δύο Φινλανδών.




Αυτή έστειλε τη Ferrari προς τα αριστερά και πάνω στην RB13 του Ολλανδού, βγάζοντάς τον νοκ άουτ με σπασμένη εμπρός δεξιά ανάρτηση.





Από το χάος της πρώτης στροφής ο Ricciardo βγήκε τέταρτος αλλά στο πρώτο stint δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των τριών πρώτων. Έτσι προσπάθησε μέσω στρατηγικής να αλλάξει υπέρ του τις ισορροπίες. Περίμενε μέχρι τον 21ο γύρο για να αλλάξει τα ελαστικά μαλακής γόμας και να βάλει τη σκληρή. Όμως όποια κίνηση στρατηγικής αποδείχθηκε αχρείαστη αφού ο πραγματικός του αντίπαλος στη μάχη για μία θέση στο βάθρο, ο Bottas, εγκατέλειψε με πρόβλημα στην υβριδική μηχανική της Mercedes στον 39ο γύρο.

Έτσι άνοιξε ο δρόμος καθώς ο Ricciardo δεν απειλούσε τους δύο πρώτους αλλά δεν απειλούνταν και από τον ανταγωνισμό. Ήταν ο μόνος που βρέθηκε στον ίδιο γύρο με τους Lewis Hamilton-Sebastian Vettel που έδωσαν τη δική τους μάχη για τη νίκη, με τελικό θριαμβευτή τον Βρετανό.



Ο αγώνας μας σε αριθμούς

  • 7 - Οι αγώνες που είχαν περάσει από το προηγούμενο βάθρο του Daniel – Στο Grand Prix Μεξικού του 2016
  • 19 - Το 19ο βάθρο του Daniel ήρθε στην πίστα που είχε πανηγυρίσει το 1ο του, όντας πάλι 3ος, στο ισπανικό GP του 2014
  • 2 – Ήταν η δεύτερη εγκατάλειψη του Max φέτος αλλά η πρώτη του από σύγκρουση, στην καριέρα του ως οδηγός της Red Bull Racing
  • 7 – Ήταν το έβδομο βάθρο της Red Bull Racing στο ισπανικό GP και το 10ο επί ισπανικού εδάφους (τα άλλα 3 ήταν στο ευρωπαϊκό GP της Βαλένθια)

Οι απώλειες για τις τρεις πρώτες ομάδες, χάρισαν ευκαιρίες σε αυτές που μάχονται συνήθως στα μισά της κατάταξης. Έτσι εκτός από τις δύο Force India, τη Renault του Nico Hulkenberg, τη Haas του Romain Grosjean και τη Sauber του Pascal Wehrlein, διπλή παρουσία στις βαθμολογούμενες θέσεις είχε και η Scuderia Toro Rosso. Χάρη στην έβδομη θέση του Carlos Sainz που ισοφάρισε το καλύτερο φετινό του πλασάρισμα και την ένατη του Daniil Kvyat που αντεπιτέθηκε επιτυχώς έχοντας μόλις τη 19η στην εκκίνηση, η STR ανέβηκε ξανά στην 5η θέση των κατασκευαστών!




Και τώρα, Μονακό! Ο θρυλικός αγώνας στο πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής θα φιλοξενήσει τον έκτο γύρο της σεζόν, στις 28 Μαΐου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης