Υβριδικό sedan και από την Kia

Υβριδικό sedan και από την Kia

Το υβριδικό SUV Niro τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στην έκθεση του Σικάγο, όμως το περίπτερο της Kia φιλοξένησε και άλλη σημαντική πρεμιέρα.

Υβριδικό sedan και από την Kia
Το νέο Optima αποκαλύφθηκε και σε υβριδική έκδοση με φόρτιση των μπαταριών στην πρίζα (Plug-in Hybrid – PHEV). Οι υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις είναι «μονόδρομος» για τους κατασκευαστές, προκειμένου να πετύχουν τα όρια εκπομπών ρύπων.

Το μεσαίο sedan θα κατασκευάζεται στη Νότια Κορέα και θα αρχίσει να εξάγεται το τελευταίο τρίμηνο του 2016. Θα κυκλοφορήσει μόνο σε μία πλούσια έκδοση εξοπλισμού, καθώς η Kia στοχεύει σε ένα κοινό που αγοράζει συνήθως πολυτελή ευρωπαϊκή μοντέλα.

Το υβριδικό του σύστημα αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό 2.0 GDI απόδοσης 154 ίππων που συνεργάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το ηλεκτρικό μοτέρ προσθέτει άλλα 68 PS και επιτρέπει στο Optima PHEV να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά (σε αποστάσεις έως 43 km).

Η Kia ανακοινώνει μεικτή αυτονομία (τόσο από το ρεζερβουάρ καυσίμου όσο και από την ενέργεια των μπαταριών ιόντων λιθίου πολυμερών) πάνω από 950 km. Η φόρτιση τω μπαταριών του sedan γίνεται σε λιγότερο από 9 ώρες σε παροχή 120V και σε λιγότερο από 3 ώρες σε παροχή 240V.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης