Έτοιμος ο αντίπαλος των V40, A-Class, Σειράς 1 και A3

Έτοιμος ο αντίπαλος των V40, A-Class, Σειράς 1 και A3

Θα καταφέρει η Infiniti να ταράξει τους ανταγωνιστές της στην κατηγορία των μικρομεσαίων πολυτελών οικογενειακών;

Έτοιμος ο αντίπαλος των V40,  A-Class, Σειράς 1 και A3
Να κόψει δηλαδή άξιο αναφοράς μερίδιο από αυτοκίνητα όπως το Volvo V40, το Audi A3 και η BMW Σειρά 1; To Q30 λανσάρεται στην Ευρώπη, την ήπειρο όπου μάλιστα κατασκευάζεται. Οι πρώτες παραδόσεις έχει προγραμματιστεί να γίνουν στη Μ. Βρετανία τον Ιανουάριο.

Η Nissan δημιούργησε μία ακόμη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ για χάρη του Infiniti Q30. Ένα αυτοκίνητο μήκους 4,42 m. που με την πρώτη ματιά δεν μοιάζει με ένα κλασσικό hatch αλλά με ένα υπερυψωμένο μοντέλο. Αν και εντός του 2016 θα ακολουθήσει το crossover QX30. Η πλατφόρμα του – αλλά και ορισμένοι από τους κινητήρες του – προέρχονται από τη Mercedes, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των ομίλων Renault-Nissan και Daimler.



Βασική βενζινοκίνητη έκδοση είναι 1.6 βενζίνης με τους 122 ή τους 156 ίππους. Ακολουθεί η 2λιτρη με 211 ίππους, ενώ στην πλευρά των diesel συναντάμε τους 1.5 και 2.2, αντίστοιχης ισχύος 109 και 170 PS. Ο πρώτος εκ των δύο πετρελαιοκινητήρων είναι ο πιο οικονομικός, με μεικτή κατανάλωση 4,1 lt/100 km (108 g/km).
Κλείσιμο

Εκτός από τη βασική έκδοση, το Infiniti Q30 θα κυκλοφορήσει σε δύο πιο πλούσιες, την Premium και την Sport. Η τελευταία έχει χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 15 mm, πιο σκληρά ελατήρια και μεγαλύτερους τροχούς (19 ιντσών).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης