Ράλι Ακρόπολις: Υπό βροχή η εκκίνηση και ο αγώνας!

Ράλι Ακρόπολις: Υπό βροχή η εκκίνηση και ο αγώνας!

Με την ολοκλήρωση της πρώτης ειδικής διαδρομής Seajets Κινέτα-Λουτράκι προηγούνται στον αγώνα οι Καγιετάν Καγιετάνοβιτς-Γιάροσλαβ Μπάραν με Ford Fiesta R5.

Ράλι Ακρόπολις: Υπό βροχή η εκκίνηση και ο αγώνας!
Ο 36χρονος Πολωνός οδηγός προηγείται στη βαθμολογία και εφόσον τερματίσει 2ος στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις θα στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης.
Οι συνθήκες του αγώνα είναι εξαιρετικά δύσκολες καθώς βρέχει στην Κορινθία με αποτέλεσμα οι ειδικές διαδρομές να έχουν γεμίσει λάσπη. Αυτό υποχρέωσε τους οργανωτές ν’ αποφασίσουν την μείωση της απόστασης της πρώτης ειδικής διαδρομής από τα 43km στα 24.3km αφήνοντας μόνο το πιο βατό κομμάτι και κόβοντας το μέρος με το κοκκινόχωμα που ήταν αδιάβατο. Έτσι τα πληρώματα θα περάσουν ουσιαστικά δυο φορές την ίδια ειδική διαδρομή η 2η φορά θα είναι νυχτερινή με την ΕΚΟ Racing «Κινέτα» που ξεκινά στις 19:36.

Κλείσιμο
Όπως μεταφέρει το κλίμα της 1ης ειδικής διαδρομής το γραφείο Τύπου:
«Σε αγώνα επιβίωσης μετατράπηκε η 1η ε.δ. του αγώνα, αφού με τις έντονες βροχοπτώσεις η 1η ε.δ. θύμιζε περισσότερο το Ράλλυ Μ. Βρετανίας. Ο Kajetan Kajetanowicz σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με τον Craig Breen να ακολουθεί 2ος. Τα προβλήματα πάντως δεν έλειψαν, με τον Λάμπρο Κύρκο να χάνει πολύ χρόνο μετά από έξοδο, αλλά και τους Bruno Magalhaes και Robert Consani να έχουν σταματήσει στην ειδική, ενώ έχει αναφερθεί ότι βρίσκονται εκτός δρόμου.

Πίσω από τον Kajetanowicz μετά την 1η ειδική διαδρομή βρίσκονται οι Βreen (+12.2), Botka (+17.4), Lukyanuk (+19.7) και Αθανασούλας (+24.9).

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των πληρωμάτων μετά την έξοδο από την 1η ειδική διαδρομή:

 1    BREEN Craig - MARTIN Scott    PEUGEOT 208 T16 R5
«Ήταν μία από τις πιο δύσκολες ειδικές που έχω οδηγήσει».

2    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5
«Είναι απίστευτα δύσκολα. Σε κάποια σημεία πηγαίνεις τόσο αργά, και απλά προσπαθείς να επιβιώσεις».

3    LUKYANUK Alexey - ARNAUTOV Alexey    FORD Fiesta R5
«Είναι απίστευτο! Έχουμε κάνει πολλές μορφές αγώνων, αλλά αυτές οι συνθήκες ήταν μία τρέλα! Είχαμε πιάσει τον Σερδερίδη στην ε.δ. και αναγκαστήκαμε να τον ακουμπήσουμε για να μας ανοίξει να περάσουμε. Κάναμε ένα λάθος στην απλή διαδρομή και δεχθήκαμε ποινή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε πίσω από τον Σερδερίδη».

4    CONSANI Robert - VILMOT Maxime    CITROEN DS3 R5

Έχουν σταματήσει στην ε.δ. με σπασμένη ανάρτηση

5    MAGALHAES Bruno - MAGALHAES Hugo    PEUGEOT 208 T16 R5

Έχουν σταματήσει στην ε.δ. πιθανόν από πρόβλημα στο κιβώτιο

8    TLUSTAK Antonin - KUCERA Ladislav    SKODA Fabia S2000
«Αυτό ήταν τρελό! Απλά, καταστροφικό!»

9    JEETS Raul - TOOM Andrus    FORD Fiesta R5
«Απίστευτες συνθήκες! Σε κάποια σημεία η πρόσφυση ήταν μηδενική».

10    ATHANASSOULAS Lambros - ZAKCHEOS Nikolaos    SKODA Fabia R5
«Δεν έχω οδηγήσει σε κάτι τέτοιο ξανά. Ίσως οι άλλοι να έχουν περισσότερη εμπειρία και να πάνε καλύτερα. Το Ακρόπολις συνήθως είναι άλλη εποχή, σήμερα θυμίζει περισσότερο το Ράλλυ Μ. Βρετανίας».

14    KIRKOS Lambros - POLYZOIS Giorgos    MITSUBISHI Lancer Evo IX

Βγήκαν από το δρόμο και οι θεατές τους βοήθησαν να επαναφέρουν το αυτοκίνητο στο δρόμο, αφού έχασαν περισσότερο από 20 λεπτά.



Οι Λάμπρος Αθανασούλας, Νίκος Ζακχαίος στην ράμπα της εκκίνησης του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις.


Νωρίτερα κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης δόθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια
η εκκίνηση του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις με την βροχή να κάνει επίσης αισθητή την παρουσία της προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Πλήθος κόσμους, επίσημοι, εκπρόσωποι χορηγών, θεσμών αλλά και της οργάνωσης έδωσαν το παρών σε μια συναισθηματικά φορτισμένη εκκίνηση. Ένα μικρό θαύμα είναι η ύπαρξη του Εθνικού μας αγώνα Ράλι Ακρόπολις στους 10 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι. Είναι ο 9ος και προτελευταίος αγώνας που πιθανότατα θα κρίνει και τον τίτλο. Ένα θαύμα που για να επιτευχθεί χρειάστηκε υπερπροσπάθεια από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, η ιδιωτική πρωτοβουλία της SEAJETS η σταθερή παρουσία της EKO αλλά και η βούληση της Eurosport Events. Για 6η συνεχή χρονιά ο αγώνας θα διεξαχθεί με επίκεντρο το Λουτράκι.

Μας έκανε εντύπωση η απάντηση του Kajetan Κajetanowicz στην ράμπα της εκκίνησης
όταν τον ρωτήσαμε αν αυτός είναι ο αγώνας που θα πάρει τον τίτλο: «Ναι» απάντησε εμφατικά ο Πολωνός που φάνηκε να διασκεδάζει με τις μεικτές συνθήκες που προφανώς βρίσκονται αρκετά κοντά σε όσα γνωρίζει από τους αγώνες στην πατρίδα του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης