To νέο Optima με 1.7 diesel

To νέο Optima με 1.7 diesel

Λίγες εβδομάδες πριν την έκθεση της Φρανκφούρτης και λίγες ημέρες μετά τη διαρροή των φωτογραφιών του, η νέα γενιά του μεσαίου sedan της Kia αποκαλύπτεται και επίσημα.

To νέο Optima με 1.7 diesel
Οι πωλήσεις του νέου Optima θα αρχίσουν στην Ευρώπη πριν τα τέλη του 2015, σε τιμές που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Μελλοντικά θα κυκλοφορήσει και σε station wagon, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί η εταιρεία με το πρωτότυπο Sportspace.

Τόσο το μήκος του Optima (4,85 m) όσο και το μεταξόνιό του (2,8 m) έχουν αυξηθεί ελαφρά κατά 10 mm. Παράλληλα, μεγάλωσε τόσο σε πλάτος (1,86 m) όσο και σε ύψος (1,46 m), ώστε να προσφέρει ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό στους πέντε επιβάτες του. Ελάχιστα μεγαλύτερος είναι ο χώρος αποσκεύων (από τα 505 στα 510 lt). Η σχεδίαση του νέου οικογενειακού της Kia δεν έχει σκοπό να κάνει πιο δυναμική την εμφάνισή του, αλλά και να του χαρίσει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση (ο συντελεστής οπισθέλκουσας μειώθηκε στο 0,29 Cd).



Έμφαση δόθηκε στην ποιότητα, τη συναρμογή και την εργονομία στην καμπίνα των επιβατών. Μην ξεχνάμε ότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός στην κατηγορία D, όπου υπάρχουν αρκετές αξιόλογες προτάσεις. Μαλακά υλικά στο ταμπλό, μεταλλικές λεπτομέρειες και η οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, συνθέτουν την εικόνα στο εσωτερικό. Η ενίσχυση της δομής του πλαισίου, οι στάνταρ 7 αερόσακοι και η σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα κάνουν τους ανθρώπους της Kia αισιόδοξους ότι το Optima θα βαθμολογηθεί με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης Euro NCAP.
Κλείσιμο

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Optima περιλαμβάνει ένα βενζίνης και ένα diesel, ενώ μέσα στο 2016 θα λανσαριστούν το υβριδικό Optima αλλά και η σπορ έκδοση, που λογικά θα ονομάζεται GT. Η πλειοψηφία των Optima που θα διατεθούν στην Ευρώπη εκτιμάται θα αφορούν τον αναβαθμισμένο 1.7 CRDi, ο οποίος αποδίδει πλέον 141 ίππους (από 136) και 34,7 kgm ροπής (από 33 kgm) και συνδυάζεται με το νέο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Παράλληλα είναι πιο οικονομικός και εκπέμπει στο περιβάλλον 110 g. CO2 ανά km (με το 6άρι μηχανικό και σύστημα start/stop). Διαθέσιμος είναι ο 2λιτρος CVVL βενζίνης με τους 163 ίππους.

Όπως όλα τα μοντέλα της Kia, έτσι και το Optima καλύπτεται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση (ή 150.000 km).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης