Aυτό είναι το Q30, ο αντίπαλος της BMW 1 και του Audi A3

Aυτό είναι το Q30, ο αντίπαλος της BMW 1 και του Audi A3

Η Infiniti αφαιρεί το καμουφλάζ και μας παρουσιάζει το αυτοκίνητο με το οποίο θα εισέλθει στην κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων μοντέλων.

Aυτό είναι το Q30, ο αντίπαλος της BMW 1 και του Audi A3

Το Q30 θα κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, εκεί όπου πριν από δύο χρόνια είχε παρουσιαστεί το πρωτότυπο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο δανείζεται την πλατφόρμα MFA από την Mercedes (στην οποία βασίζεται η A-Class).

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, το μοντέλο παραγωγής έχει διατηρήσει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως τη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα, τα «νεύρα» στο καπό και το πλάι, τα στενά παράθυρα και την έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω. Η Infiniti δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις διαστάσεις του Q30 ή άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά (π.χ. κινητήρες). Από τη φωτογραφία διαπιστώνουμε πάντως την παρουσία κινητήρα 2,2 lt. diesel (το λογότυπο εμφανίζεται στο εμπρός φτερό). Πρόκειται προφανώς για τον 4κύλινδρο σύνολο των 2.143 cc της Mercedes, το οποίο αποδίδει 170 ίππους.

Το Q30 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, με τις πωλήσεις να αρχίζουν πριν τα τέλη του 2015. Το επόμενο έτος θα ακολουθήσει το λανσάρισμα του compact crossover, με όνομα QX30.

Κλείσιμο

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν καθώς θα πλησιάζουμε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Infiniti.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης