DTM: Θρίαμβος Mercedes στο Norisring!

DTM: Θρίαμβος Mercedes στο Norisring!

Τα αυτοκίνητα με το αστέρι πήραν τη νίκη και το Σάββατο και την Κυριακή στους δρόμους της Νυρεμβέργης με τον Pascal Wehrlein να κερδίζει το Σάββατο και τον Robert Wickens την Κυριακή.

 DTM: Θρίαμβος Mercedes στο Norisring!
Τα αυτοκίνητα με το αστέρι πήραν τη νίκη και το Σάββατο και την Κυριακή στους δρόμους της Νυρεμβέργης με τον Pascal Wehrlein να κερδίζει για λογαριασμό της Mercedes-AMG C 63 DTM το Σάββατο και τον Robert Wickens με την ομάδα SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG C 63 DTM να κερδίζει την Κυριακή.

Ο Wehrlein το Σάββατο πήρε τη 2η νίκη της καριέρας του στη Νυρεμβέργη
ενώ πίσω του τερμάτισαν οι Robert Wickens (SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG C 63 DTM) και Gary Paffett (EURONICS Mercedes-AMG C 63 DTM) συμπληρώνοντας ένα βάθρο αλά F1 όπου τα Mercedes κυριάρχησαν απόλυτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην 4η θέση βρέθηκε ο Christian Vietoris της Original-Teile Mercedes-AMG C 63 DTM.

Κλείσιμο
Η νίκη του Wehrlein ήταν η 13η στο Norisring από το 2003 για τη Mercedes που φτιάχνει μια παράδοση χωρίς κενά στους δρόμους της Βαυαρικής πόλης. Παρότι η διαδρομή ήταν βρεγμένη στην εκκίνηση από τη βροχή που έπεφτε νωρίτερα ο Wehrlein ξεκίνησε με σλικ ελαστικά ενώ οι υπόλοιποι τρεις εκκίνησαν με βρόχινα ελαστικά και έβαλαν σλικ κατά τη διάρκεια του αγώνα.



Μετά τον τερματισμό ο 20χρονος Γερμανός οδηγός της Mercedes δήλωσε:
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας μ’ ένα σούπερ αποτέλεσμα για μένα. Δικαιώθηκαν οι μηχανικοί μου, που αποφάσισαν να μου βάλουν σλικ ελαστικά από την αρχή».

Στο δεύτερο αγώνα της Κυριακής η Mercedes πήρε τη νίκη με τον 26χρονο Καναδό, Robert Wickens ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Christian Vietoris (Original-Teile Mercedes-AMG C 63 DTM) ολοκληρώνοντας το θρίαμβο για την ομάδα με το αστέρι. Τρίτος τερμάτισε με την BMW M4 DTM ο Bruno Spengler.

Μετά το τέλος ο Wickens δήλωσε: «Απίθανος αγώνας. Κατάφερα στην εκκίνηση να κερδίσω μια θέση και να στρίψω δεύτερος. Μετά κατάφερα να περάσω το Bruno και να πάρω τη νίκη. Χρόνια είμαι ταχύς στο Norisring αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σπουδαίο για όλη την ομάδα».
Συνολικά στο δεύτερο αγώνα επτά Mercedes βρέθηκαν στις εννιά πρώτες θέσεις. Εξαίρεση ο Spengler με τη BMW στην 3η θέση και ο Ekstrom με το Audi στην 4η θέση.

Στη βαθμολογία παραμένει πρωτοπόρος ο Green με 81 βαθμούς και ακολουθεί ο Wehrlein με 67. Στους κατασκευαστές η Audi είναι μπροστά με 283 βαθμούς αλλά η Mercedes μείωσε στους 235 βαθμούς.

Το τέταρτο Σαββατοκύριακο αγώνα είναι προγραμματισμένο στην ολλανδική πίστα του Zandvoort στις 10-12 Ιουλίου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης