F1: Υπό πίεση ο Ρόσμπεργκ!

F1: Υπό πίεση ο Ρόσμπεργκ!

Μετά τους τέσσερις πρώτους φετινούς αγώνες ο διεκδικητής του τίτλου πέρυσι, Νίκο Ρόσμπεργκ κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος είναι.

F1: Υπό πίεση ο Ρόσμπεργκ!
Ο 29χρονος οδηγός έχει ανέβει και στους 4 αγώνες στο βάθρο αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Παρότι η Mercedes έχει στη διάθεση τόσο αυτού όσο και του Λιούις Χάμιλτον μονοθέσιο νικητή, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής ν’ ανέβει στο μεσαίο σκαλί του βάθρου αλλά ούτε και να εκκινήσει από την pole position.

Ο Ρόσμπεργκ στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς έτρεφε πολλές φιλοδοξίες για την κατάκτηση του τίτλου. Φιλοδοξίες που ψαλιδίζονται λόγω της σταθερά κορυφαίας απόδοσης του Χάμιλτον που έχει πάρει και τις 4 pole αλλά έχει κερδίσει και σε 3 από τους τέσσερις αγώνες έως τώρα.
Έτσι η διαφορά ανάμεσά τους έχει φτάσει στους 27 βαθμούς με το Χάμιλτον να έχει 93 και το Ρόσμπεργκ 66 βαθμούς. Ο Ρόσμπεργκ νιώθει και πίεση από το συμπατριώτη του Σεμπάστιαν Φέτελ με την αναβαθμισμένη Ferrari που έχει 65 βαθμούς καθώς κέρδισε έναν αγώνα στη Μαλαισία και βρέθηκε 2 φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου, σε Αυστραλία και Κίνα. Η πίεση έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά το Μπαχρέιν όπου ο Ρόσμπεργκ αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στα φρένα, έχασε τη 2η θέση από το Ράικονεν.

Κλείσιμο


Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Τζάκι Στιούαρτ μιλώντας σχετικά
εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Ρόσμπεργκ θ’ αντιδράσει: «Τον πιέζει το γεγονός ότι ο Λιούις αποδίδει σταθερά καλά. Όμως αυτό δε θα συνεχιστεί για πάντα, ο Νίκο μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό. Το κενό ανάμεσα στους αγώνες του έκανε καλό ώστε να επικεντρώσει την προσοχή του εκεί που μετράει. Ο Χάμιλτον είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και πολύ σοβαρός στην οδήγηση. Δεν κάνει λάθη και νομίζω ότι οδηγεί καλύτερα από ποτέ. Είναι ο ταχύτερος στην πίστα αυτή τη στιγμή, αν συνεχίσει έτσι θα είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσει κάποιος».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης