Πόσα αυτοκίνητα υδρογόνου ελπίζει να πουλήσει η Toyota;

Πόσα αυτοκίνητα υδρογόνου ελπίζει να πουλήσει η Toyota;

Τον περασμένο Δεκέμβριο κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το σεντάν Mirai, ενώ μέσα στο 2015 θα εισαχθεί σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης.

Πόσα αυτοκίνητα υδρογόνου ελπίζει να πουλήσει η Toyota;
Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου (fuel cell) υπολείπεται σε διείσδυση στις αγορές, σε σχέση με τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά μοντέλα. Και αυτό αφενός του μεγαλύτερου κόστους αγοράς, αφετέρου της ελλειπούς υποδομής σταθμών ανεφοδιασμού.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι κατασκευαστές που επενδύουν χρόνο και χρήμα στην ανάπτυξη της υδρογονοκίνησης. Η Toyota λάνσαρε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ιαπωνία το sedan Mirai, με καύσιμο το υδρογόνο. Τα σχέδιά της προβλέπουν την εισαγωγή του σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης μέσα στο 2015. Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, το αναθεωρημένο πλάνο παραγωγής προβλέπει 700 μονάδες για το 2015, στις 2.000 το 2016 και τις 3.000 το 2017.

Ήδη μέσα σε ένα μήνα οι παραγγελίες στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έφθασαν τις 1.500. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από τρίτους παράγοντες, όπως η υποδομή σταθμών ανεφοδιασμού, η περιβαλλοντική πολιτική των κρατών, οι επιχορηγήσεις για την αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων κ.α.

Όλες τις λεπτομέρειες για το Mirai Fuel Cell που εκπέμπει στο περιβάλλον μόνο νερό, θα τις βρείτε στο σε αυτό το video (κλικ).
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης