LIVE από Ισπανία: Οδηγούμε το νέο Mondeo

LIVE από Ισπανία: Οδηγούμε το νέο Mondeo

Το νέο μεσαίο οικογενειακό Ford ήρθε και είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ από όλες τις απόψεις με περισσότερες από ποτέ επιλογές σε κινητήρες, καθώς και το πρώτο υβριδικό μοντέλο. Το είδαμε, το οδηγήσαμε και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εικόνες.

LIVE από Ισπανία: Οδηγούμε το νέο Mondeo
Οι βενζινοκινητήρες του θα περιλαμβάνουν τον πρώτο στην κατηγορία χιλιάρη EcoBoost των 125 ίππων και το νέο 1.5 EcoBoost των 160 ίππων με κατανάλωση 5,8 l/100 km. Στους πετρελαιοκινητήρες, εκτός των δίλιτρων απόδοσης 150 και 180 ίππων ο νέος 2.0 TDCi αποδίδει 210 ίππους με διπλή, σειριακή υπερσυμπίεση. Το σύστημα Auto Start Stop έχει εφαρμοστεί σε όλη τη γκάμα, ενώ διαφορά κάνει το Mondeo Hybrid Electric Vehicle που προσφέρει 99 g/km CΟ2 και πετυχαίνει 135 km/h στο ηλεκτρικό πρόγραμμα, αποδίδοντας 187 ίππους με κατανάλωση 4,2 l/100 km. Αρκετοί ακόμα κινητήρες θα είναι σταδιακά διαθέσιμοι και οι πετυχημένοι που ήδη προϋπάρχουν σε άλλα μοντέλα της Ford. Όλοι οι diesel κινητήρες στο λανσάρισμα τους θα έχουν εκπομπές ρύπων κάτω από 130 g/km.

Γενικά, το βάρος του νέου Mondeo μειώθηκε κατά 25 kg, με το 80% του βάρους που αρχικά εξοικονομήθηκε από το αμάξωμα (μέχρι 115 Kg) να έχει επενδυθεί σε συστήματα για την αύξηση της απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Όσον αφορά στην ασφάλεια, το νέο Mondeo με το σύστημα Pedestrian Detection, ανιχνεύει τους πεζούς που βρίσκονται στο δρόμο, ή σκοπεύουν να περάσουν μπροστά από το αυτοκίνητο και αυτόματα φρενάρει εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερο και για πρώτη φορά στην Ευρώπη, είναι και το πρωτοποριακό σύστημα της πίσω ζώνης ασφαλείας που ενεργοποιείται όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν σύγκρουση και σε διάστημα μικρότερο των 40 χιλιοστών του δευτερολέπτου η ζώνη φουσκώνει πλήρως προστατεύοντας τον επιβάτη!

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης