Δικαιώνεται ο Χάμιλτον!

Δικαιώνεται ο Χάμιλτον!

Δυο μέρες μετά την ανυπακοή του Βρετανού πιλότου στις εντολές της ομάδας ν' αφήσει το Ρόσμπεργκ να περάσει και μετά την συζήτηση - απενημέρωση που έγινε εσωτερικά η κυρίαρχη τάση στους κόλπους της Γερμανικής ομάδας είναι να μην ξαναδοθούν εντολές.

Δικαιώνεται ο Χάμιλτον!
Μέχρι σήμερα στους πρώτους 11 αγώνες οι Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον είχαν το ελεύθερο να μονομαχήσουν όμως η ομάδα περιόριζε τις επιλογές στρατηγικής για να μη βρίσκονται σε καταστάσεις όπως αυτή της Ουγγαρίας όπου ο Ρόσμπεργκ ήταν σε στρατηγική ενός πιτ στοπ παραπάνω και ο Χάμιλτον τον καθυστερούσε.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αλλά και να καταδείξει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα από δω και πέρα ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes Τότο Βολφ σημείωσε: "Σκεφτόμαστε να μην ξαναδώσουμε εντολές. Η κατάσταση είναι διαφορετική απ' ότι στην αρχή της χρονιάς που ξεκινούσαμε από το μηδέν. Αυτή τη στιγμή έχουμε προβάδισμα 170 βαθμών στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και ίσως είναι καιρός να τους αφήσουμε ελεύθερους αφού συμφωνήσουμε και με τους δυο. Είναι δεδομένο πως όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν τόσο θα μεγαλώνει η ένταση και τόσο δυσκολότερο θα είναι να κερδίσεις τον έτερο πιλότο της ομάδας. Στην αρχή της χρονιάς είναι εύκολο να πεις αυτοί είναι οι κανόνες και έτσι θα λειτουργήσουμε. Τώρα πλέον όμως είναι ξεκάθαρο οι δυο τους και μόνο θα δώσουν μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο. Οπότε δεν ισχύουν πλέον όσο είχαμε ως δεδομένα στην αρχή της χρονιάς.  Πλέον δεν μπορούμε να ζητήσουμε από κάποιον οδηγό να συμβιβαστεί ή να απωλέσει βαθμούς και ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου για το καλό της ομάδας".


Κλείσιμο


Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ επέλεξε αντί να συγκρουστεί με το Χάμιλτον να καταργήσει τις εντολές προς τους πιλότους μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η εν λόγω αλλαγή πλεύσης για τη Mercedes πιθανόν να έχει επηρεαστεί
και από την πτώση της απήχησης που έχει παγκοσμίως η F1. Στη Γερμανική εταιρεία κατανοούν πως έχει μεγαλύτερη αξία να σε βλέπουν όλοι να χάνεις ή να ζεις δράματα ή να κερδίζεις έχοντας ιδρώσει τη φανέλα από το να μην ασχολούνται μαζί σου αφού κερδίζεις συνέχεια και εύκολα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης