Όχι στους απελπισμένους μέτριους
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Όχι στους απελπισμένους μέτριους

Παραμονές της εθνικής εορτής μια σκέψη διατρέχει το νου. Η άρνηση σ όλους όσοι προκαλούν τον διχασμό. Από τον πρωθυπουργό που θέλει μόνο τα δικά του Μέσα ενημέρωσης μέχρι τους αυτόκλητους δικαστές της χώρας μας. Δεν υπάρχουν απελπισμένες ειδήσεις  (desperate news) όπως είπε, αλλά απελπισμένοι μέτριοι στους οποίους ηγείται με ανταλλάγματα και εκβιασμούς. 

Για να σπάσει η συνομωσία των απελπισμένων μέτριων πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Για να μην φεύγουν στο εξωτερικό οι καλύτεροι και πιο ευαίσθητοι. 
          
Να πούμε όχι σ αυτό το κράτος που μας καταδυναστεύει κάθε ημέρα. Ή καλύτερα να πούμε όχι σ αυτούς τους επαγγελματίες τυχοδιώκτες που λυμαίνονται κάθε δυναμική ικμάδα αυτού του τόπου. Αν αφήσαμε σ αυτούς να το μετατρέψουν σε ένα ακριβό μηχανισμό, αν αφήσαμε να εξυπηρετεί κάθε επαγγελματία πολιτικό ή συνδικαλιστή, να αποφασίσουμε να το αλλάξουμε. Εάν δεν γίνει με ειρηνικά μέσα, θα επιστρέψουμε στον χειρότερο μας εαυτό. Πενήντα χρόνια πίσω. Αστική επανάσταση, δεν γνωρίσαμε. Πρέπει οι ίδιοι να πάρουμε την ευθύνη ώστε μην επιτρέψουμε στους δειλούς όχλους να εξουσιάζουν τη ζωή μας.

Η αλλαγή του συντάγματος δεν μπορεί να γίνει από αγράμματους συμβούλους που τοποθετούν τις πλαστικές καρέκλες εξω απο την Βουλή,  το πρώην παλάτι, την ίδια την ιστορία μας. Ναι, αν δεν το ξέρουν εκεί που έβαλαν τις πλαστικές καρέκλες ήταν το παλάτι.* Οι σοβαροί λαοί έχουν σταθερά έσοδα από ανάλογες υποθέσεις. Και τα έσοδα μπορούν να έλθουν και από “δεξιά” και από “αριστερά” μέρη. Δεν είναι δουλειά κανενός Καρανίκα ή Πολλάκη να μας προσβάλλει όλους με την αισθητική του ή να μας προβάλλει την δική του ιδεοληψία. Δεν είναι δουλειά καμιάς επιτροπής να αποφασίσει για μας, για την αλλαγή του Συντάγματος. Ένας δρόμος υπάρχει : Επειδή το σημερινό κράτος καταδυναστεύει οποιονδήποτε δεν είναι κομμάτι του,  πρέπει να ορίσουμε το κόστος του. Να το ορίσουμε για μας αλλά και για τους επενδυτές που θέλουμε να προσελκύσουμε σ αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Ένας επενδυτής πρέπει να γνωρίζει on- line πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι λειτουργούν σήμερα, όχι μετά από δυο χρόνια. Οι ταχύτητες σ άλλες κοινωνίες είναι υψηλές. Ψήγματα διχασμού ή αντικοινωνικοί υπάρχουν σ όλο τον κόσμο, αλλά λειτουργούν κανονικά. Όχι, στον διχασμό. Όχι στους απελπισμένους μέτριους. Όχι, για τους προγόνους μας.        



* Ήταν και είναι απλά η ιστορία μας, για όλους όσοι σπεύσουν να μας χρεώσουν κάποιοι ως φιλοβασιλικούς    
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ