Ο κύριος kolotoubas
Μενέλαος Σπυράκος

Μενέλαος Σπυράκος

Ο κύριος kolotoubas

Κάθε ηγέτης αυτού του κόσμου ονειρεύεται να μείνει στην ιστορία με κάποιο ψευδώνυμο ή προσωνύμιο που θα συμβολίζει το τι βλέπει σε εκείνον ο κόσμος.

 Έτσι η Μάργκαρετ Θάτσερ έμεινε στη συνείδηση του κόσμου ως η “Σιδηρά Κυρία” λόγω της πυγμής της στην εφαρμογή της πολιτικής, ο Βλαδίμηρος Ίλιτς έμεινε στην ιστορία με το επαναστατικό του ψευδώνυμο Λένιν, ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα ως Che, όπως τον αποκαλούσαν οι συμπολεμιστές του και η Άγκελα Μέρκελ είναι ήδη για όλους τους Γερμανούς και θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως Mutti, δηλαδή Μητέρα.

Όμως όχι, αυτά είναι για τους συμβιβασμένους, για αυτούς που θέλουν να τυπωθεί το πρόσωπο τους σε μπλουζάκια, αφίσες και κονκάρντες, να γραφτούν για αυτούς βιβλία και τραγούδια, να γυρίσουν για αυτούς ταινίες και ντοκιμαντέρ και τελικά να βγάλουν εκατομμύρια από αυτούς οι καπιταλιστές που πίνουν το αίμα του λαού.

Κλείσιμο
Δεν είναι για ΤΟΝ γνήσιο αριστερό, ΤΟΝ ασυμβίβαστο ηγέτη που παλεύει νυχθημερόν για το αίμα του εργάτη φροντίζοντας να του το παίρνει μετά πίσω με την βαριά φορολογία. Δεν είναι για αυτόν που υποσχέθηκε να καταργήσει με έναν νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια των "νεοφιλελέ τοκογλύφων" και στην συνέχεια υπέγραψε δύο. Δεν είναι για αυτόν που φώναζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο και τώρα παρακαλάει τους Ευρωπαίους ηγέτες για λίγα δανεικά και τρέχει στις ΗΠΑ να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Δεν είναι για αυτόν που θα βάραγε το νταούλι και θα χόρευαν οι αγορές αλλά χρεοκόπησε, στην κυριολεξία, τη χώρα έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Για αυτόν που δεν θα ξεπουλούσε την δημόσια περιουσία και δεν άφησε ούτε στέρνα που να μην εκποίησε. Για αυτόν που φώναζε να καταργηθεί ο στρατός και τώρα κάνει βόλτες με F16. Για αυτόν που έταζε στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας πως θα τους ξαναδώσει δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη σύνταξη και τώρα τους κόβει και τις υπάρχουσες. Για αυτόν που θα ξήλωνε τη διαφθορά και έδινε θαλασσοδάνεια σε κολλητούς του για να αγοράσουν κανάλι. Για αυτόν που θα πάτασε την οικογενειοκρατία και το ρουσφέτι και έχει διορίσει μέχρι και τα τεταρτοπέμπτα ανήψια του μπατζανάκη του ξαδέρφου του. Για αυτόν τον οποίο μέχρι και ο Καταλανός πρωθυπουργίσκος προσπαθεί να μιμηθεί, αλλά κανείς δεν τον φτάνει. 

Για αυτόν τον τιτάνα της παγκόσμιας πολιτικής μόνο ένα ψευδώνυμο θα ταίριαζε. 

Κυρίες και κύριοι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας πέρασε τις πύλες της παγκόσμιας ιστορίας ως  #kolotoubas.

Να τον χαιρόμαστε.

Υ.Γ.: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και "ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα".


*Ο Μενέλαος Σπυράκος είναι Commercial director, co-founder εταιρίας τεχνολογίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ