Για στύψιμο... με νέα σελίδα, χωρίς γραβάτα
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Για στύψιμο... με νέα σελίδα, χωρίς γραβάτα

Ας μην μιλήσουμε για το τι υποστήριζε η κυβέρνηση, και τι πραγματοποίησε τελικά.

Τόσο για το χρέος όσο και το QE – το οποίο για να δοθεί  χρειάζεται έκθεση βιωσιμότητας. Για να αγοραστούν ομόλογα χρειάζεται επίσης να συμφωνούν οι μέτοχοι, δηλαδή τα 27 κράτη- μέλη.

 Τις τελευταίες ημέρες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σοϊμπλε ρεζίλεψε δυο φόρες τον Έλληνα πρωθυπουργό. 
( σ.σ Όσο κι αν παραμένει έγκλειστος του Μαξίμου είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός).  

Η απρεπής αυτή συμπεριφορά αυτή έρχεται μετά την ψήφιση των σκληρών μέτρων και όλοι καταλαβαίνουν γιατί. 

Τα ίδια είχαν επαναληφθεί και εναντίον του Α. Σαμαρά το 2014. Σαν στυμμένη λεμονόκουπα θα του συμπεριφερθούν, όπως σωστά είχαν προβλέψει αρκετοί. Αλλά, ακόμα η “βρώμικη” δουλειά δεν έχει τελειώσει. Τα οικονομικά assets της Ελλάδος θα συνεχίσουν να πωλούνται φθηνά με εξαίρεση τα μεγάλα δίκτυα, όπως λ.χ η Εθνική Ασφαλιστική.

Κλείσιμο
  Και είναι απαραίτητο κάποια πράγματα αξίας να πληρώνονται ακριβά. Έπονται, όμως, οι πλειστηριασμοί και οι πωλήσεις των “κόκκινων” δανείων. Μέσα αυτό το περιβάλλον κι ενώ οι ξένοι θα “αρπάζουν” περιουσιακά στοιχεία, η κυβέρνηση  και ο πρωθυπουργός μιλά για “αλλαγή σελίδας”, για “καθαρό διάδρομο”, κτλ. Με την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας, η ανάπτυξη δεν μπορεί να έλθει. Αυτή η υπερφορολόγηση θα είναι απλώς μια αναδιανομή της κυβέρνησης για να μοιράζονται επιδόματα. Θέλετε να αναφερθούμε και για την αναπτυξιακή  τράπεζα που ορέγεται επί 2 χρόνια ένας από τους πλέον αποτυχημένους υπουργούς ; Τα αναπτυξιακά κεφάλαια ήταν εκεί και πριν την συμφωνία και λεγόταν Πακέτο Γιούνκερ, ύψους 30 δισ. ευρώ.

Άρα δεν χρειαζόμαστε μηχανισμό και διορισμένους (τράπεζα ) για να μοιράζουν κάποιοι τα χρήματα, αλλά επιχειρήσεις που να διεκδικούν ανταγωνιστικά την  ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Εξάλλου, το πλαίσιο της συμφωνίας είναι ανέφικτο : τα  υψηλά πλεονάσματα του 3,5% δεν είναι διατηρήσιμα για 5 χρόνια, ακόμη κι αν βγάζουμε πετρέλαιο, όπως μαρτυρούν άνθρωποι της αγοράς- και όχι επικοινωνιακοί τζιτζιφιόγκοι.     

Αν πάμε καλά, όπως προβλέπει η ασφυκτική συμφωνία θα  προχωρήσουν σε μια αόριστη- μέχρι τώρα-διευθέτηση χρέους το 2018. Αν δεν πάμε καλά θα χρειαστεί νέα διάσωση, την οποία όπως ο Σοϊμπλε ευελπιστεί πως θα είναι το τελευταίο Μνημόνιο και δεν θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους. Αν υποθέσουμε ότι, η σημερινή Κυβέρνηση τα καταφέρει τελικά στις ιδιωτικοποιήσεις -μεταρρυθμίσεις, τότε ο Σοιμπλε ή και ο κάθε Σοϊμπλε θα στραφεί προς τους Γερμανούς Βουλευτές :  Τους πήραμε τα αεροδρόμια, τους πήραμε το λιμάνι, τους πήραμε την ΔΕΗ κτλ. Ας δώσουμε στους Έλληνες τώρα το χρέος. Τότε και μόνο τότε υπάρχει μια πιθανότητα να δοθεί το χρέος. Συνεπώς, η νέα σελίδα του πρωθυπουργού θα γραφτεί δίχως αυτόν, διότι δεν υπάρχουν στο DNA του, οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Άλλωστε, δεν φόρεσε γραβάτα, αλλά ένα κατάλευκο πουκάμισο, όπως του συνέστησαν οι σκηνοθέτες. 

Υ. Γ Όσο για τις αντιδράσεις Πολάκη- Καμμένου μετά την  συμφωνία - αν ο Τσίπρας τους διατηρεί για να ικανοποιεί τους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους – τότε θα λουστεί την αηδία του κόσμου για τους δυο. Έναν πατούχα κρητικό κι έναν μεσάζοντα του Ιβαν που συνήθιζε να γιαουρτώνεται στα νησιά... Και τώρα πριβέ στο Πόρτο ΎΔΡΑ.                



                                                                                                     

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ