Ολυμπιακός: This is magic...
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ολυμπιακός: This is magic...

Μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό μέχρι την επόμενη. Μεγάλη νίκη απέναντι στους πάμπλουτους Ρώσους .  

Οι ερυθρόλευκοι κερδίζουν πάντα την  ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό  δημιουργώντας μία ξεχωριστή παράδοση.  Από το πρώτο λεπτό οι Πειραιώτες    μπήκαν αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τέλους. Έδειξαν χαρακτήρα έπαιξαν με καρδιά,  έδωσαν  τον καλύτερό τους εαυτό ακόμα και όταν η ΤΣΣΚΑ πήρε διαφορά  με διψήφιους πόντους. Δεν τα παράτησαν, δεν λιποψύχησαν. Έσφιξαν τα δόντια έπαιξαν πιο σκληρή άμυνα , άρχισαν να βάζουν τα μακρινά σουτ, άγχωσαν τον αντίπαλό τους και πήραν τη  μεγάλη νίκη.

 
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός  ήταν  νευρικός με αποτέλεσμα να χάνει καλάθια από ελεύθερα σουτ,  ενώ έσπασε το  στεφάνι στα τρίποντα. Άστοχοι οι Πειραιώτες και στις βολές. Σε έπιανε μία απελπισία , όπως και να το κάνεις.  Άναρχος ο πρωταθλητής Ελλάδος στην επίθεση, όμως είχε ψυχή, μαγκιά.    Σαν να πήγαινε κόντρα στον  κακό του εαυτό.  Στην άμυνα έπεφτε ξύλο. Πολύ ξύλο και  από τις δύο πλευρές.   Οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν.  Μέχρι που μπήκε ο Τεόντοσιτς και άρχισε τα «τούβλα». Άνοιξε η διαφορά που στο α’ 10λεπτο ήταν μόλις έξι πόντους  έφθασε και τους 13  υπέρ της Αρκούδας. Ο  Σπανούλης εγκλωβισμένος στα συστήματα του  Ιτούδη  έχασε την ψυχραιμία του και έβαλε τις φωνές στους συμπαίκτες του πριν από το time out.  Εκνευρισμός. Κάποιοι βιάστηκαν να  γίνουν μάντεις κακών για  την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού.

Μέχρι τότε ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν στην ουσία αυτός που   κρατούσε τους ερυθρόλευκους στο παιχνίδι.     Το 3ποντο στη λήξη του ημιχρόνου από τον Αγραβάνη έστειλε τους ερυθρόλευκους στα αποδυτήρια με μείον επτά πόντους και  άλλη ψυχολογία. Ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει.  Το θέμα ήταν πως θα έβγαιναν από τα αποδυτήρια. Προμηνυόταν ένα σκληρό δεύτερο ημίχρονο, για γερά νεύρα και  τεράστια σωματική αντοχή.

Και δεν μας διέψευσαν.  Οι Ρώσοι συνέχισαν να οδηγούν την κούρσα.  Οι Πειραιώτες κρατήθηκαν στο παιχνίδι αρχικά με τον Παπανικολάου και μετά μπήκε στο παιχνίδι και ο Μάντζαρης   με κρίσιμα τρίποντα. Ο Σπανούλης άργησε να πάρει μπροστά όμως όπως το συνηθίζει μίλησε στο τέλος. Ήταν εκείνος που έδωσε  το προβάδισμα στον Ολυμπιακό  με τρίποντο  κάνοντας το 74-73.  Κρίσιμοι και οι πόντοι του Γκρήν  με 8 πόντους και τις δύο βολές στο τα έλος που έβαλαν τη σφραγίδα στον αγώνα.   Ο Σφαιρόπουλος κέρδισε στην σκακιέρα του παρκέ τον Ιτούδη,. Είχε πάντοτε μία απάντηση.

Κλείσιμο
Και τώρα ο μεγάλος τελικός.  Ένας ακόμη τελικός για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι από το 2009 γράφουν τη δική τους σύγχρονη μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ