Ελληνική νεολαία σημαίνει ήθος, πίστη, πείσμα, ικανότητες και αντοχή
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ελληνική νεολαία σημαίνει ήθος, πίστη, πείσμα, ικανότητες και αντοχή

Την περασμένη Δευτέρα είχα τη μεγάλη χαρά να βρεθώ στην εκδήλωση των 63ων Αθλητικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, για τους Κορυφαίους του Ελληνικού Αθλητισμού το 2016. Εκεί ήταν οι Ολυμπιονίκες μας που κατέκτησαν τα έξι μετάλλια στο Ρίο αλλά και οι παραολυμπιονίκες μας

Εκεί η Άννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε μέσω skype από τις ΗΠΑ. Εκεί ο Φερνάντο Σάντος ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Πορτογαλίας το περασμένο καλοκαίρι.

Ήταν μια βραδιά που μας γέμισε αισιοδοξία γιατί είχαμε μπροστά μας ανθρώπους που κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή του αθλητικού Ολύμπου. Χαμογελαστοί, φιλικοί, προσιτοί, με χιούμορ, όλα τα παιδιά απέπνεαν ψυχική υγεία και αισιοδοξία.

Κλείσιμο
Για ένα βράδυ είχαμε μπροστά μας το ζωντανό παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχει κάποιος αν πιστέψει στον εαυτό του, σε αυτό που κάνει, αν στις αποτυχίες δεν λυγίζει αλλά τις «χρησιμοποιεί» για να γίνει καλύτερος, αν πεισμώνει όταν νιώθει ότι οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν, αν καταφέρνει να συγκεντρωθεί στον στόχο του όταν αρχίζει να νιώθει ότι χάνει τον κόσμο γύρω του, αν στα κτυπήματα της μοίρας αντιπαραθέτει την αποφασιστικότητα του και την αγάπη για τη ζωή.

Η ελληνική νεολαία μέσω του αθλητισμού-πρωταθλητισμού, απέδειξε με περίτρανο τρόπο ότι έχει ήθος, πίστη, πείσμα, ικανότητες αλλά και αντοχή στην σκληρή δουλειά.

Δεν είναι όμως μόνο εκείνοι που κατέκτησαν τα μετάλλια αλλά και δεκάδες άλλοι αθλητές που παλεύουν χωρίς υποστήριξη, οικονομική και υλική για να αγγίξουν το όνειρο και να το κάνουν πραγματικότητα. Λίγοι είναι αυτοί που το πετυχαίνουν όμως άξιοι θαυμασμού είναι και εκείνοι που δεν το βάζουν κάτω αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν γιατί πάνω από όλα μετράει το ταξίδι. Στη διάρκεια άλλωστε του ταξιδιού κτίζονται χαρακτήρες. Και τώρα που έγραψα για χαρακτήρες μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Σπύρου Γιαννιώτη μόλις παρέλαβε το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) για την ενέργειά του να αναγνωρίσει την νίκη του ολλανδού αντιπάλου του, αμέσως μετά τον συγκλονιστικό τερματισμό των 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αρνούμενος να υποβάλλει ένσταση.

Είπε ο Σπύρος: «‘Ολοι περιμένετε ότι το βραβείο αυτό θα το αφιερώσω στον νεογέννητο γιό μου. Όμως όχι. Γιατί στον γιό μου θα αφιερώσω το υπόλοιπο της ζωής μου….»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ