Εμπόριο ελπίδας για το ελληνικό ποδόσφαιρο
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Εμπόριο ελπίδας για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Χορτάσαμε ήττες  στους επαναληπτικούς αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρικών εκπροσώπων στην Ευρώπη

Τέσσερις συνολικά σε σύνολο πέντε ομάδων και μόλις μία νίκη. «Μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός» που λέει και το γνωστό σύνθημα. Η μιζέρια ρίχνει βαριά τη σκιά της και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα συνεχίζει με τρεις ομάδες στο Europa League, με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Θα μου πείτε άσχημο είναι το Europa; Μήπως το έχει κατακτήσει κάποιο ελληνικό κλαμπ και δεν το ξέρουμε; Ναι, καλή είναι η δεύτερη σε σημασία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αλλά Champions League δεν είναι. Σιγά μη νιώσουμε και αισιόδοξοι με την εξέλιξη αυτή. Εκτός αν θέλουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας. Οπότε οκ…

Το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από 20 χρόνια δεν θα έχει εκπρόσωπο στο Champions League καταδεικνύει   τον κατήφορο στον οποίο βρίσκεται. Προηγήθηκε η Εθνική ομάδα που δεν προκρίθηκε στο Euro της Γαλλίας και τώρα ήρθε και η επισφράγιση. Δικαιολογίες θα βρουν όλοι για όλους σε μία προσπάθεια των ομάδων και των ΜΜΕ να κρατήσουν ζεστούς τους φιλάθλους-καταναλωτές είτε να μην απογοητευθούν εντελώς ώστε να κόψουν το γήπεδο,την τηλεθέαση, την ακρόαση  ή την ανάγνωση εντύπων  που ασχολούνται με την μπάλα είτε να μην ξεσπάσουν και όποιον πάρουν τα σκάγια.

Μισθοσυντήρητο το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει να ελπίζει σε κάτι. Έχει μετατραπεί σε πεδίο ξεκαθαρίσματος επιχειρηματικών λογαριασμών ενώ το διαπερνάει η λογική του «αποθανέτο η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων». Έτσι προκοπή δεν βλέπω. Το να βαυκαλιζόμαστε μεταξύ μας είναι το μόνο εύκολο και ανέξοδο. Και ούτε πιστεύω ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.  Απλά θα λέμε και καμιά @@@ να περνάει η ώρα… because my bread!!! Θα περιοριστούμε στο εμπόριο ελπίδας και πολύ μας είναι. Θα μου πείτε καλά τα ισοπεδώνεις όλα; Χαίρομαι που υπάρχουν αισιόδοξοι που βλέπουν ότι έχει μείνει και κάτι όρθιο για να το ισοπεδώσουμε.  

Στο μεταξύ, στη βαθμολογία της UEFA η Ελλάδα προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια την 15η θέση που της  δίνει το δικαίωμα να έχει δύο ομάδες στα προκριματικά του Τσάμαπιονς Λίγκ. Και που θα τις έχει δηλαδή…

Μας ακολουθεί στη 16η θέση η Ρουμανία που συνεχίζει με δύο ομάδες στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα με τρεις. Και για τις δύο χώρες οι βαθμοί που θα συγκεντρώνονται θα διαιρούνται δια του πέντε όσοι και οι αρχικοί εκπρόσωποί τους στις διεθνείς διοργανώσεις. Έρχεται όμως με φόρα από τη 17η θέση η Αυστρία που συνεχίζει με τρεις ομάδες και διαιρεί τους βαθμούς της με το τέσσερα αλλά και η Δανία από την   20η θέση που συνεχίζει και με τις τέσσερις ομάδες της.
Κλείσιμο

Δεν βλέπω γιατί δεν θα μας περάσουν….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK