H Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μόνη στα Μνημόνια
vasilis-dalianis1

Βασίλης Δαλιάνης

H Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μόνη στα Μνημόνια

Την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσπαθήσουν να βρουν μαζί μια λύση στο προσφυγικό ζήτημα, με μια αυταρχική και υποκριτική Τουρκία. Την ίδια όμως στιγμή θα συνεδριάζουν και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Και εκτός από την διαρκή ελληνική «παράνοια», θα ανακοινώσουν πανηγυρικά την έξοδο της Κύπρου από τα Μνημόνια, αφήνοντας την Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μόνη σε αυτόν τον κατήφορο.

Η Κύπρος κατάφερε αυτό που στην Ελλάδα φαντάζει απίστευτο. Διότι στο «νησί» δεν υπήρχε ο αντίστοιχος «Βαρουφάκης», ή ο αντίστοιχος «Καμμένος». Αυτό που κατάφερε η Κύπρος δεν θα μπορούσε ποτέ να το καταφέρει μια κυβέρνηση στην Ελλάδα με πολιτικούς που αδυνατούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα, έχοντας ως μόνη «επιτυχία» τους, το διχασμό που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν.

Χρησιμοποιώντας επιχειρήματα και φρασεολογία παρελθουσών δεκαετιών, από τον εμφύλιο και την Χούντα, οι συγκεκριμένοι πολιτικοί προσπάθησαν να χαρακτηρίσουν όποιον διαφωνεί με τις ιδεοληψίες τους, όχι απλώς ως αντίπαλό τους, αλλά ως εχθρό της χώρας και προδότη. Ρητορική μίσους για να καλύψουν την μεγαλειώδη απραξία τους.

Τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας και της Κύπρου ήταν φυσικά διαφορετικά. Όπως και διαφορετικές ήταν οι λύσεις που επέλεξαν οι δύο χώρες. Υπήρξαν και στην Κύπρο κάποιοι, που θέλησαν να αντιγράψουν την καταστροφική πορεία ενός καμποτίνου της πολιτικής. Του κ. Βαρουφάκη. Ευτυχώς για την Κύπρο, ήταν ελάχιστοι.

Στην Ελλάδα όμως αποθεώθηκαν. Το πολιτικό μέλλον τους είναι μικρό. Ο κ. Βαρουφάκης θα ήταν απλώς αστείος, αν δεν ήταν τόσο τραγικός με τις επιλογές του. Το χάος στο οποίο έφεραν την Ελλάδα είναι δύσκολο να καταγραφεί. Η Ελλάδα μένει μόνη της, με αυτούς τους απίθανους τύπους που την κυβερνούν, στην πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κλείσιμο

Στην Ελλάδα επιλέξαμε τις φανφάρες. Στην Κύπρο προσπάθησαν με την απλή λογική. Έλληνες οι κάτοικοι και των δύο κρατών-μελών της Ε.Ε. Οι Κύπριοι όμως κατάλαβαν καλύτερα τον Σοφοκλή «Οι βιαστικές αποφάσεις, ειναι κακές αποφάσεις». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK