κ. Ν. Βούτση, καταργήστε τα προνόμια των πρώην
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

κ. Ν. Βούτση, καταργήστε τα προνόμια των πρώην

Η πολυσυζητημένη θητεία  της Ζωής Κωνσταντοπούλου έληξε με τον τρόπο με τον που έληξε και τώρα στη θέση της, ψηφίσθηκε ένας πιο “κανονικός” πολιτικός, με δείγματα μετριοπάθειας και συναίνεσης τροφοδοτώντας την ελπίδα να καταλαγιάσουν οι  ανόητες οξύνσεις μέσα στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Νίκος Βούτσης, ο νέος  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,  φρονώ πως ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να φροντίσει, είναι η ανάκτηση του κύρους της Βουλής μέσα από συναινετικές πρακτικές και κυρίως με λιγότερο θέαμα και όχι περιττές τυπολατρίες που προκύπτουν από αυθαίρετες ερμηνείες του κανονισμού της Βουλής.

 Πάντως ,εάν θέλει ο νέος Πρόεδρος πραγματικά να καινοτομήσει και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία, ,ας καταργήσουν άμεσα το νόμο εκείνο που παρέχει απίστευτα προνόμια εφ' όρου ζωής σε πολιτικούς που διετέλεσαν έστω και για μια μέρα Πρόεδροι του Σώματος. Με τον τρόπο αυτό  θα δείξουν πως τόσο ο ίδιος όσο και το σώμα της Βουλής της οποίας προΐσταται, συναισθάνονται και εκτιμούν ακόμα   και το τελευταίο ευρώ του Ελληνα φορολογούμενου. Κι είναι τα προνόμια αυτά προκλητικά, καθώς τους παρέχει η πολιτεία δια του προϋπολογισμού της Βουλής, (τουτέστιν όλοι εμείς οι φορολογούμενοι), γραφείο για όλη τους την υπόλοιπη ζωή, αποσπασμένους υπαλλήλους για γραμματειακή υποστήριξη, αυτοκίνητο με οδηγό, κινητό  τηλέφωνο και αστυνομική φύλαξη.

Για τη ιστορία να θυμίσουμε στο νέο Πρόεδρο, πως ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε  επί προεδρίας  του κ. Απόστολου Κακλαμάνη ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2004 σε συνεννόηση με τον μετέπειτα πρόεδρο κ. Δημ. Σιούφα που τότε μετείχε στη διάσκεψη των προέδρων των Κοινοβουλευτικών ομάδων και ήδη φαινόταν ότι η ΝΔ ερχόταν πλησίστια στην εξουσία.

Πέρασε λοιπόν τότε ο νόμος και με βάση αυτόν, η Βουλή των Ελλήνων πληρώνει και παρέχει  σήμερα όλα τα προβλεπόμενα  προνόμια στους πρώην Προέδρους όπως οι: Αποστ.
Κακλαμάνης, Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος, Βύρων Πολύδωρας, Ευάγγελος Μειμαράκης και εσχάτως Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γραφεία που στεγάζονται στην οδό Σέκερη στο Κολωνάκι και στην οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα.

Κλείσιμο
Η κατάργηση αυτού του νόμου, θα εκπληρώσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι και η Βουλή συναισθάνεται πως η εποχή των παχιών αγελάδων παρήλθε και δεν υπάρχουν πια λεφτά για πέταμα, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού, υποφέρει από τα δυσβάστακτα βάρη που του έχουν επιβληθεί.

Αν το κάνει αυτό ο κ. Βούτσης, είναι βέβαιο πως  μόνο να κερδίσει έχει και η πρωτοβουλία του αυτή, θα είναι μια καλή προίκα για τον ίδιο και το πολιτικό σύστημα στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο που ξεκίνησε προχθές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ