Θέλουμε ευρώ;
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Θέλουμε ευρώ;

Αυτό που δυσκολεύονται να κατανοήσουν στη νέα κυβέρνηση -και ως ένα σημείο λογικό- είναι ότι αυτό το e-mail που έστειλαν στους δανειστές δεν ήταν μια... δήλωση μετανοίας στη χούντα που την έκαναν με το μαχαίρι στον λαιμό, αλλά ένα ενεργό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Ενα κανονικό σχέδιο υποχρεώσεων της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να συνεχίσει να δανείζεται, να λειτουργεί και τελικά να βρίσκεται στο ευρώ. 

Ας μην παίζουμε πια με τις λέξεις γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνουμε, δεν υπάρχει χρόνος, ας το πει ο καθένας όπως θέλει και τέλος. Ετσι όπως πάμε θα χρεοκοπήσουμε διαπληκτιζόμενοι αν είμαστε σε μνημόνιο ή απλή δανειακή σύμβαση.

Τάσεις και συνιστώσες, αριστεροί, ακραίοι αριστεροί, κεντρογενείς και πρώην Πασόκοι πρέπει να καταλάβουν άμεσα ότι αυτές είναι οι διαδικασίες διακυβέρνησης όταν δανείζεσαι και να κάνουν και λίγο την αυτοκριτική τους όταν πυροβολούσαν τους προηγούμενους, όπως τώρα πυροβολούν τους κυβερνώντες διάφοροι άσχετοι που βρίσκονται έξω από τον χορό.

Φυσικά και υπάρχει αρκετός χώρος να βελτιώσουν το νέο πρόγραμμα ο Τσίπρας και οι υπουργοί του. Να ελαφρύνουν τους φτωχότερους, να απονείμουν έτσι δικαιοσύνη και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Αλλά για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποδεχτούν ψυχολογικά τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα, τι υπέγραψαν και τι δουλειά κάνουν.

Υπέγραψαν, λοιπόν, μια νέα συμφωνία που χρειά­ζεται να την εξειδικεύσουν, να την κάνουν καλύτερη και δικαιότερη για τους Ελληνες που υποφέρουν κι έτσι να έχουν την άνεση μετά από έναν χρόνο να μιλάνε στον λαό με το κεφάλι ψηλά. Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να αντιληφθούν ότι κυβερνούν και μάλιστα όλοι μαζί συλλογικά. Να παράγουν έργο και όχι να ασχολούνται με την υπερπαραγωγή non papers για εντυπώσεις, ούτε να κάνουν… μασάζ σε όσους θεωρούν ότι γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και λεφτά από τους δανειστές και ευρώ και ανεξάρτητη πολιτική δυστυχώς δεν γίνεται, ας το αντιληφθούν από τώρα.

Η λαϊκή εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σήμερα για δραχμή, αν δεν το κόψουν όμως και καλλιεργούν ένα κλίμα μίσους για τους Ευρωπαίους, σιγά-σιγά θα πείσουν τον κόσμο ότι είναι καλύτερα να φύγουμε από το ευρώ. Και σ’ αυτό θα πάρουν μια πολύ βαριά ευθύνη, την οποία δεν νομίζω ότι αναζητά ειδικά ο Τσίπρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ