Καλύτερα εκλογές παρά παζάρια και διευθετήσεις
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Καλύτερα εκλογές παρά παζάρια και διευθετήσεις

Ε, λοιπόν, αφού φτάσαμε ως εδώ, καλύτερα να πάμε σε εκλογές να τελειώνουμε μια και καλή.

Να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ακόμα και με οδυνηρό  τρόπο για να πάρουμε το μάθημά μας όλοι, γιατί ακόμα και ο τελευταίος από εμάς δεν θα είναι στο εξής άμοιρος ευθυνών για τις επιλογές του. Και το λέω αυτό σε αντιδιαστολή με όσα υποστήριζα μέχρι τώρα, πως δεν χρειάζονται εκλογές τούτη την ώρα, γιατί όλοι είδαμε την κατάντια και τον ευτελισμό από κάποιους εθνικούς αντιπροσώπους.

Ο ένας από το πρωί μέχρι το βράδυ παίρνει έναν-έναν τους ψηφοφόρους του και τους ρωτάει τι να ψηφίσει! Και οι ψηφοφόροι (δεν μας είπε σε τι ποσοστό) του είπαν να ψηφίσει «όχι»! Και τα λέει όλα αυτά με στομφώδες και βαρύγδουπο ύφος 40 καρδιναλίων και απαιτεί να πάρουμε στα σοβαρά τις γελοιότητές του.

Ο άλλος είχε δηλώσει πως κατά 80% κλίνει στο να ψηφίσει «ναι», αλλά στην πρώτη ψηφοφορία προηγήθηκε το υπόλοιπο 20% και τώρα μένει προς διάθεση το υπόλοιπο 80% για τις επόμενες ψηφοφορίες!

Ο τρίτος δεν πήγε, λέει, να ψηφίσει για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς αρχηγούς να τα βρούνε.

Οπα, ρε μεγάλε, απορώ πώς μετά από αυτή τη μεγαλειώδη ενέργειά σου δεν τα βρήκαν ακόμα!
Κλείσιμο

Ο τέταρτος ζητάει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση. Απορώ πώς αυτή τη μεγαλοφυή ιδέα δεν τη σκέφτηκε κανείς άλλος!

Περιττεύει η αναφορά στο Χαϊκάλης - Λαζόπουλος - Καμένος Story που τινάζει τα πάντα στον αέρα, μια και το θέμα βρίσκεται σε δικαστική διερεύνηση.

Κι εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε.

Ποτέ τους λοιπόν μην ψηφίσουν και από τις 29 του μήνα να πάνε από εκεί που ήρθαν όλοι αυτοί οι άθλιοι νταραβεριτζήδες. Το χειρότερο, δε, όλων είναι πως κάποιοι από αυτούς που στην πρώτη ψηφοφορία είπαν «όχι» αφήνουν τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβάλουν την άποψή τους στη δεύτερη ή στην τρίτη - μάλιστα αυτοί που από την κυβέρνηση μετράνε και ξαναμετράνε τα κουκιά ελπίζουν σε αυτή την πρόθεση αλλαγής γνώμης. Για να ’ρθουμε όμως στα συγκαλά μας, γιατί θα αλλάξουν άποψη μέσα σε λίγες μέρες;

Γιατί, δηλαδή, ο Σταύρος Δήμας δεν ήταν άξιος να πάρει  τη θετική τους ψήφο στην πρώτη ψηφοφορία και θα είναι άξιος στην επόμενη φάση;

Μας δουλεύουν;

Παζάρια θέλουν να κάνουν τα λαμόγια κι ας μη γελιόμαστε. Αλλος να κλείσει εκκρεμότητες με την Εφορία, άλλος να καπαρώσει θέση για την επόμενη μέρα κι άλλος να βολέψει τα παιδιά -πού αλλού;- στο ευρύχωρο Δημόσιο. Τόσο απλά, τόσο κυνικά και κυρίως τόσο εμετικά.

Αυτής της υποστάθμης κατακάθια κρατούν την τύχη της χώρας στην ψήφο τους, τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού που μαστίζεται από την ανέχεια που έφερε η πολυετής κρίση.

Μ’ αρέσει δε που και πολιτικοί αρχηγοί μικρών κομμάτων ομνύουν μεν στη συναίνεση, αλλά μετά τις εκλογές.

Λες κι είναι μεταχρονολογημένη επιταγή η συναίνεση και θα πληρωθεί στην ημερομηνία λήξης.

Ομως, αγαπητοί μου, μετά τις εκλογές δεν χρειάζεται να σας ζητηθεί η συναίνεση γιατί απλούστατα η ιστορία θα σας αποκαθηλώσει γιατί σας έδωσε αρκετές ευκαιρίες να δείξετε σοβαρότητα, που μάλλον δεν είχατε. Δεν απευθύνεστε σε ψεκασμένους.

Εκλογές, λοιπόν, θέλετε; Εκλογές θα έχετε. Και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μήνες τώρα έχει κινήσει γη και ουρανό να πάμε σε εκλογές για να μας σώσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, τώρα της δίνεται η ευκαιρία να το κάνει. Ελπίζουμε μόνο να έχουν έστω και κατά 50% επίγνωση του τι παραλαμβάνουν και να έχουν καταλάβει στοιχειωδώς τι σημαίνει συνέχεια του κράτους.

Γιατί, αν στ’ αλήθεια εννοούν αυτά που λένε και ενεργήσουν ανάλογα, τότε πολύ φοβάμαι ότι σε πολύ λίγο δεν θα βρίσκουν ώμο να κλάψουν και τρύπα να κρυφτούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ