Γιατί κολλήσαμε πάλι
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Γιατί κολλήσαμε πάλι

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα βρίσκεται πλέον και πάλι, δυόμισι χρόνια μετά, σε πολιτική εκκρεμότητα η οποία άρχισε από την άνοιξη, δηλαδή λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, και θα κορυφωθεί στις αρχές του 2015 με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μέχρι να φανεί ξεκάθαρα αν θα πάμε ή όχι σε εκλογές, η νευρικότητα στην αγορά θα κυριαρχεί, κεφάλαια θα φεύγουν από παντού, από τις τράπεζες και το Χρηματιστήριο, επενδύσεις δεν θα γίνονται και το ενδιαφέρον για την Ελλάδα που ξεκίνησε διεθνώς ως μια αναπτυσσόμενη εκ νέου αγορά μετά την κρίση θα παραμένει παγωμένο.

Οσο ο Σαμαράς θα περιμένει ένα θαύμα για να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και ο Τσίπρας… θα εξαγγέλλει τρέλες που δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος ότι μπορεί να εφαρμοστούν (συγγνώμη, αλλά αυτό πιστεύω προσωπικά), η χώρα θα διολισθαίνει. Και κόσμος θα συνεχίζει να ζει σε μια θολούρα, έτσι χωρίς ελπίδα για το αύριο. Αν δει κανείς τη σημερινή δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα», θα διαπιστώσει ότι σχεδόν οι μισοί Ελληνες θέλουν εκλογές, οι περισσότεροι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, άρα θα τον καταστήσουν κυρίαρχο κόμμα στην πολιτική σκηνή, αλλά ούτε το 1/3 του συνόλου των ψηφοφόρων δεν πιστεύει τις εξαγγελίες Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Αυτές, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν τις πιστεύει ούτε ο Λαπαβίτσας με τον Βαρουφάκη, που υποτίθεται ότι είναι δικοί του. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ αργά αλλά σταθερά προσαρμόζεται στη νέα περίοδο της κυβερνησιμότητας, αφού... το πρωί ο Αλέξης πάει στον Πάπα της Ρώμης και το βράδυ ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης βλέπουν τον Ασμουσεν στο Βερολίνο. Στη Θεσσαλονίκη μοιράζουν στον λαό 12, 15 ή 17 δισ. ευρώ επιταγές χωρίς αντίκρισμα και στην οδό Ξενοφώντος της πλατείας Συντάγματος (όπου η έδρα του ΣΕΒ) μοιράζονται υποσχέσεις για μια ομαλή και λογική διακυβέρνηση. Οταν με αυτό συμφωνεί δημοσίως  και εκπρόσωπος ομίλου με το βεληνεκές και το όνομα Λάτσης φτάνει.

Αλλά από την άλλη, πώς να σταθεί κι ο Σαμαράς όταν του πετάνε οι ξένοι έναν φορολογικό νόμο-αντίτυπο όμοιο αυτού που έδωσαν στη Ρουάντα; Απλά δεν στέκεται. Πώς να επιβιώσει όταν τον πνίγουν με τον ΕΝΦΙΑ, τον αποδομούν κοινωνικά (για 250 εκατ. ευρώ) με τον βαρύτατο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικά δεν λένε κουβέντα για τη ρύθμιση του χρέους ενώ τα πλεονάσματα έχουν πιστοποιηθεί από την άνοιξη;
Πώς θα πάρει μπροστά πάλι αυτή η χώρα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK