Στρυχνίνη
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Στρυχνίνη

Αναμενόμενο!  Καθόλου   δεν αιφνιδιάστηκα. Μάλιστα απορώ που ακόμα δεν έχουν σημειωθεί θανατηφόρα κρούσματα. Μόνο  πεντακόσιοι δηλητηριάστηκαν; Λίγοι είναι. Να κάνουμε τον σταυρό μας. Ελληνας ο μεγαλοδύναμος!

Αφορμή η δηλητηρίαση στο Lindos Imperial της Ρόδου.  «Εβλεπα ανθρώπους να κάνουν εμετό ακόμα και στην  πισίνα». Ελεγε  κάποιος γάλλος  τουρίστας.  Ελα!

Οι λόγοι  πολλοί. Ενας ο  σπουδαιότερος όλων. Οι ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αλλά κι αυτοί  που υπάρχουν τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι. Με το γνωστό, πατριωτικό  επιχείρημα «Τώρα  βρήκατε; Τώρα πάνω  στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου;  Τώρα να  δυσφημίσουμε την   Ελλαδίτσα μας; Τώρα που εχουμε ανάγκη από  συνάλλαγμα, από τουρίστες και από προβολή;»

Τώρα  ρε άθλιε  αρουραίε. Τώρα! Και μόνο  έτσι  θα καταφέρουμε να  γίνουμε αξιόπιστοι. Πριτς! Σου λέει ο  αρουραίος. Και  συνεχίζει απτόητος.  Καμαρώνοντας  σαν γύφτικο  σκερπάνι. «Εγώ να καρφώσω πατριώτες μου; Ποτέ!»

Ξέρεις  γιατί  δεν τους καρφώνει; Επειδή κι αυτός στο ίδιο σπορ επιδίδεται. Γι αυτό. Και μετά  μου λες εσύ να είμαι κακός. Θα γίνω λοιπόν.  Στρυχνίνη στο κρασί  τους  χρειάζεται. Αμάν πια!


Κλείσιμο
Εχουμε και λέμε λοιπόν. Αυτό που σμβαίνει είναι  γνωστό. Ακόμα και   στα νήπια. Πρώτο. Οι  θηριώδεις καταψύκτες  των μεγάλων ξενοδοχειακών  συγκροτημάτων, αλλά και των μικρότερων, είναι  τιγκαρισμένοι με φαγώσιμα  δεύτερης,  τρίτης, πέμπτης ποιότητας. Αρκετά απ αυτά ούτε  για τα  σκυλιά! Εκτός κι αν θέλεις να  τα δηλητηριάσεις.  Κάπως έτσι κερδοσκοπούν ασυστόλως

Δεύτερο. Αυτά τα «τριτοκοσμικά»  φαγώσιμα, αυτά τα σαπιοκρέατα, στολίζονται με μπόλικα καρυκεύματα και στην συνέχεια  καταλήγουν στο πιάτο και στο  στομάχι του κάθε τουρίστα.  Συνηθισμένο το κόλπο  των   μαγείρων. Με πιπέρι, κανέλα, μπόλικο  αλατάκι και άλλα  τέτοια,  αρωματίζουν το κατ ευφυμισμόν κρέας. Εξω κούκλα, μέσα πανούκλα. Κάπως έτσι κοροιδεύουν ασυστόλως

Και  τρίτο. Ταυτόχρονα με όλα αυτά,  φοροδιαφεύγουν ως  ευεργέτες του έθνους και ως φανατικοί  πατριώτες. Οπου μπορούν και όπως μπορούν. Κάπως έτσι   ξνακερδίζουν και ξανακερδοσκοπούν  ασυστόλως!

Και μη με ρωτήσεις «ποια  τα μέτρα που λαμβάνει η  κυβέρνηση;» Αστειότητες. Λόγω πιθανών επερχόμενων  εκλογών.  Αδιαφορούν και  σφυρίζουν κλέφτικα. Ασε   σου λέει. Κερδίζουν  οι ξενοδοχοταβερνιάρηδες,  κι έτσι μπορεί κι εμείς να κερδίσουμε κάμποσα  ψηφαλάκια

Με το γνωστό σύνθημα. Ολα, από τις μαζικές  δηλητηριάσεις μέχρι τον θάνατο  του πιτσιρικά στην Μύκονο,  για το οποίο  δεν προφυλακίστηκαν οι  Μυκονιατουριστομάνες, όλα μα όλα «για την Ελλάδα  ρε γαμώτο»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ