Για ποια Διοικητική Μεταρρύθμιση μιλάμε;
Ανδρέας Μπελεγρής

Ανδρέας Μπελεγρής

Για ποια Διοικητική Μεταρρύθμιση μιλάμε;

Πρέπει να αλλάξει η Δημόσια Διοίκηση, να μπουν νέοι άνθρωποι με σπουδές, να γίνονται οι προαγωγές αξιοκρατικά, να τελειώσουμε με τα ρουσφέτια• σε όλα αυτά ποιος διαφωνεί; Βεβαίως, πρέπει να απαλλαγούμε από του επίορκους, οι υπάλληλοι να αποκτήσουν ευσυνειδησία, οι υπηρεσίες να λειτουργούν• είναι αυτονόητο. Όμως, η Διοικητική Μεταρρύθμιση που γίνεται στην Ελλάδα, είναι προς αυτή την κατεύθυνση;

Στους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, συνεργάτες του είχαν συναντηθεί με Κύπριο πρώην υπουργό ο οποίος είχε προχωρήσει σε σημαντικές διοικητικές μεταρρυθμίσεις στο κυπριακό κράτος, που φημίζεται για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει. Οι συνεργάτες του Παπανδρέου ζήτησαν την άποψή του. Λίγο μετά το ραντεβού του, συναντήθηκα με τον Κύπριο και του ζήτησα τα συμπεράσματά του.  Εκτίμησε πως ενώ υπήρχε η διάθεση να γίνουν αλλαγές από την τότε κυβέρνηση, "στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα". Μου εξήγησε πως το ελληνικό Δημόσιο θέλει μεταρρυθμίσεις εκ βάθρων και για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνεργασία με τους δημόσιους υπαλλήλους. Τελείωσε τη φράση του χαμογελώντας πονηρά: "με την Τρόικα στα πόδια σας αυτό ξεχάστε το, δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα".

Επί δύο χρόνια τώρα ο Κύπριος υπουργός επιβεβαιώνεται και κάθε φορά που μιλάμε δεν παραλείπει να επανέρχεται σε εκείνη την κουβέντα μας. Η Διοικητική Μεταρρύθμιση όπως γίνεται πλέον στην Ελλάδα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει. Ο πιεστικός χρόνος μέσα στον οποίον θα πρέπει να γίνουν όσα έχουν αποφασιστεί, τα συνεχώς νέα δεδομένα, η έλλειψη ουσιαστικής αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού συνθέτουν το επαναλαμβανόμενο μοτίβο κάθε προσπάθειας. Την κατάσταση χειροτερεύει η - πολλές φορές - παντελής άγνοια του πολιτικού προσωπικού σε σχέση με το τι έχει ανάγκη η Δημόσια Διοίκηση, η απροθυμία ή ο φόβος των υπαλλήλων και οι αντικρουόμενοι σχεδιασμοί της Τασκ Φορς και της Τρόικας.

Ένα καλό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι το μέτρο της Κινητικότητας των 12500 υπαλλήλων, όπως εφαρμόστηκε στην πρώτη φάση. Έδειξε ότι όλα γίνονται όχι στη βάση κάποιου μελετημένου σχεδίου, αλλά ενός προχειρογραμμένου οργανογράμματος που ως αποτέλεσμα είχε την ταλαιπωρία χιλιάδων υπαλλήλων. Επ' αυτού αποκαλυπτικός ήταν ο λόγος του πρώην υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, πριν από λίγες εβδομάδες είπε:
"εξαναγκαζόμαστε να τα κάνουμε (ενν. τις μεταρρυθμίσεις), υπό την αφόρητη και εκβιαστική  πίεση των ελεγκτών μας,  βιαστικά και βίαια, χωρίς συναίνεση χωρίς συζήτηση και οικειοποίηση από τους ενδιαφερομένους, χωρίς επαρκή προετοιμασία και ενδελεχή μελέτη, μέσα σε ένα κλίμα κυβερνητικού πανικού και εμφύλιου σπαραγμού".

Πράγματι, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκαν με την μέθοδο του "ξαφνικού θανάτου", εκτός δημοσίου σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί. Μπήκαν σε κατάσταση Διαθεσιμότητας, χωρίς αξιολόγηση, είτε των αναγκών των δήμων, είτε των προσόντων των υπαλλήλων. Σε μια μέρα αποφασίστηκε να παίρνουν μειωμένο μισθό, να χάνουν οι δήμοι έσοδα και να μην ξέρει κανείς, αν μετακινηθούν, που θα πάνε. Ακόμα και στην περίπτωση που από αυτούς δεν απολυθεί κανένας μέχρι τον Μάρτιο που τυπικά τελειώνει η περίοδος της Διαθεσιμότητάς τους, έχουν χάσει σημαντικό μέρος τους μισθού τους και, ταυτόχρονα, το δημοσιονομικό όφελος για το δημόσιο - αν αυτός ήταν ο στόχος - είναι αστείο. Κανένα απολύτως σχέδιο. Το πού θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι σε Διαθεσιμότητα αποφασίστηκε μετά. Κανείς δεν ήξερε πριν. Ταλαιπωρήθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μόνο και μόνο επειδή οι εκπρόσωποι των δανειστών ήθελαν να δουν να μετακινείται ένας αριθμός εργαζομένων, χωρίς κάποιο πραγματικό στόχο, χωρίς κάποιο απτό όφελος για το δημόσιο, χωρίς ένα προφανές αντίκρυσμα στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Κλείσιμο
Ο κ. Μανιτάκης και επ' αυτού ήταν ξεκάθαρος και μίλησε για "την κινητικότητα 12500 δημοσίων υπαλλήλων, δράση που κατακρεουργήθηκε εν τη γενέσει της εξαιτίας της βίαιης και παράλογης  απαίτησης της Τρόικας να υλοποιηθεί ως προαπαιτούμενη της δόσης σε χρόνο μηδέν".

Κάπως έτσι πρόκειται να συμβεί και με τις απολύσεις μέσα στον επόμενο χρόνο. Έντεκα χιλιάδες υπάλληλοι θα χάσουν τις δουλειές τους, κυρίως από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, χωρίς να έχουν αξιολογηθεί πραγματικά οι ίδιοι. Παράλληλα θα γίνουν προσλήψεις άλλων τόσων, κυρίως από τη "δεξαμενή" εκείνων που έχουν επιτύχει σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ και περιμένουν να προσληφθούν - μια υποχρέωση του κράτους εδώ και χρόνια.

Η Δημόσια Διοίκηση έπασχε και συνεχίζει να πάσχει σήμερα. Και τα πράγματα θα χειροτερεύσουν στο μέλλον όσο τα πρόχειρα και "τσαπατσούλικα" σχέδια της Τρόικας θα διαβάζονται σαν ευαγγέλιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ