Οι εξοντωτικοί φόροι θα φέρουν την κατάρρευση
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Οι εξοντωτικοί φόροι θα φέρουν την κατάρρευση

Μιθριδατισμός. Συνηθίσαμε λίγο-λίγο τις διώξεις, τα υπερβολικά μέτρα  και πλέον ανεχόμαστε σιωπηλά ακόμη και τις πιο εξωφρενικές αποφάσεις.

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ακίνητα αλλά… από πατριωτικό καθήκον θα το ψηφίσουν. Ακόμη κι αν ξεπεράσουμε ότι δεν υπάρχουν  τιμές για τα ακίνητα, ότι δεν λειτουργεί η αγορά, την κλοπή με τις ψευδείς αντικειμενικές αξίες  και όλες τις άλλες προφανείς φορολογικές  αδικίες του ν/σ,  πως είναι δυνατόν οι κοινωνικά ευαίσθητοι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μην διαμαρτύρονται, όταν  στο κείμενο του νομοσχεδίου δεν υπάρχει ούτε μια πρόβλεψη για τους ανθρώπους που λόγω  οικονομικής αδυναμίας δεν είναι σε θέση να  πληρώσουν; Επισήμως οι άνεργοι είναι 1,4 εκατ. και περίπου 1 εκατ. οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που πληρώνονται με καθυστέρηση μηνών , αλλά αυτοί οι άνθρωποι -όπως όλοι οι υπόλοιποι-  υποχρεούνται  να πληρώσουν. Και το χειρότερο: Αν δεν έχουν χρήματα, θα θεωρούνται εγκληματίες και θα διώκονται ποινικά.

Τι θα κάνει η Κυβέρνηση; Θα τρέχει στα δικαστήρια παππούδες  και άνεργους επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους ακινήτων; Και αυτό δεν ενοχλεί κανέναν  βουλευτή της συγκυβέρνησης. Τους ίδιους  δηλαδή βουλευτές που κατήργησαν τα αφορολόγητα όρια για όλους τους άλλους πολίτες, εκτός από τους ίδιους και  συνεχίζουν να εισπράττουν 8.500 ευρώ το μήνα; Ψηφίζουν αβασάνιστα σκληρά μέτρα τα οποία κανείς δεν ξέρει πως εξελίσσονται σε μια χώρα σαν την Ελλάδα μετά από ένα δύο χρόνια.

Ετσι ένα βράδυ του 2010 ο Ευαγ. Βενιζέλος εδίωξε την Τρόικα γιατί φανταζόταν ότι θα  έκανε δήθεν  πολιτική διαπραγμάτευση. Στη συνέχεια επέστρεψε από ένα Eurogroup  και δήλωνε… μεγαλόψυχα ότι σημασία έχει να μην ταπεινώνεται η χώρα. Την ίδια στιγμή για  όλους εμάς έμπαινε στη ζωή μας το χαράτσι. Στην αρχή για έναν χρόνο, μετά για δύο, μετά κατά Σαμαρά θα είχε καταργηθεί φέτος, αλλά τελικά συνέχισε η επιβολή του  μειωμένο κατά 15% και τώρα μονιμοποιείται πλέον με υποσχέσεις για μείωση ακόμη 15%. Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι  (και μάλιστα οι πιο αδύνατοι και ευάλωτοι) εξαθλιώθηκαν χωρίς ηλεκτρικό στα σπίτια τους, η ΔΕΗ φεσώθηκε με 1,3 δις. απλήρωτους λογαριασμούς και τώρα η κυβέρνηση τρέχει και  συνδέει το ρεύμα, μη τύχει και βρεθεί αντιμέτωπη με μαζικούς θανάτους σε ένα κύμα ψύχους.

Πως θα είναι σε δυο χρόνια  η ζωή μας με όλα αυτά τα αστυνομικού τύπου μέτρα για τις εισπράξεις των φόρων; Ποιος θα είναι στο υπουργείο Οικονομικών, ποιος θα είναι στη θέση του Θεοχάρη; Πως θα μεταχειριστούν πολιτικά πρόσωπα και μηχανισμοί όλες αυτές τις υπερξουσίες κατασχέσεων, δεσμεύσεων, αστυνομικών εφόδων, τοκογλυφικών επιτοκίων στις καθυστερήσεις πληρωμών;   Καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες κάθε μήνα δεν είναι σε θέση να πληρώνουν φόρους, με τις αυτοματοποιημένες κατασχέσεις καταθέσεων είναι πιθανόν το 2015 να ξεκινήσουν  καμπάνια, με στόχο να επιστρέψουν  οι καταθέσεις  στις τράπεζες.

Πανηγύριζαν στην Κυβέρνηση για την φετινή άνοδο του τουρισμού. Καταλάβατε να εισέπραξε το δημόσιο περισσότερους φόρους από την τουριστική κίνηση που ξεπέρασε τις προσδοκίες; Ακόμη και στους κλάδους που υποτίθεται ότι πήγαν καλύτερα  δεν μπορούν να εισπράξουν περισσότερους φόρους. Όλα τα φορολογικά έσοδα προέρχονται από τις ίδιες  σταθερές και εύκολες πηγές: Ακίνητα, ΙΧ, μισθωτοί, έμμεσοι φόροι και στοχευμένα χαράτσια στις επιχειρήσεις.
Κλείσιμο

Το ΠΑΣΟΚ  κατέρρευσε όταν  έπληξε τους μισθούς του Δημοσίου και τις συντάξεις. Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να αυτοκτονήσει με τους φόρους στα  ακίνητα και την τακτική της επιβολής διπλών φόρων σε τόκους, εισόδημα κλπ   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ