Hell
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Hell

Για να μην μας εκλαμβάνουν διαρκώς ως αθεράπευτα χαϊβάνια και μαγνητόφωνα των παπαγάλων. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Τα εξής:

Πρώτο: Ετησίως -και σύμφωνα με τις στατιστικές- στο Αμέρικα συντελούνται δέκα χιλιάδες φονικά. Με πάσης φύσεως εργαλεία. Από κυνηγετικές καραμπίνες και δηλητήρια μέχρι περίστροφα, μάγκνουμ και αυτοσχέδιες βόμβες. Οτιδήποτε μπορεί να επινοήσει η ανθρώπινη νοσηρή φαντασία.

Για να μην μας εκλαμβάνουν διαρκώς ως αθεράπευτα χαϊβάνια και μαγνητόφωνα των παπαγάλων. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Τα εξής:

Πρώτο: Ετησίως -και σύμφωνα με τις στατιστικές- στο Αμέρικα συντελούνται δέκα χιλιάδες φονικά. Με πάσης φύσεως εργαλεία. Από κυνηγετικές καραμπίνες και δηλητήρια μέχρι περίστροφα, μάγκνουμ και αυτοσχέδιες βόμβες. Οτιδήποτε μπορεί να επινοήσει η ανθρώπινη νοσηρή φαντασία.

Δεύτερο: Οι συμμορίες ανηλίκων καθώς και οι τοπικές μαφίες δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα και στο διάβα τους προκαλούν μακελειό. Ετσι αρκετές κακόφημες συνοικίες όλων των μεγαλουπόλεων καταλήγουν σε πεδία πολεμικών συγκρούσεων. Παράδειγμα ο λεγόμενος και προπαγανδιστικά φερόμενος ως «παράδεισος» του Λος Αντζελες. Η μισή πόλη βρίσκεται στο έλεος τέτοιων συμμοριών.

Τρίτο: Συνταγματικά είναι καταχυρωμένο τόσο το ελεύθερο εμπόριο όπλων όσο και η οπλοκατοχή και η οπλοχρησία. Ο Μπάρακ Ομπάμα κάνει το σταυρό του αλλά το Κογκρέσο σφυρίζει κλέφτικα. Σιγά τώρα που για την σωτηρία δέκα χιλιάδων ψυχών ετησίως θα μειωθεί η αχαλίνωτη κερδοφορία της θηριώδους αμερικανικής βιομηχανίας όπλων.

Τέταρτο: Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ο οποιοσδήποτε αμερικανός πολίτης μπορεί να προμηθευτεί από το περίπτερο της γειτονιάς του (που λέει ο λόγος) όλα τα απαραίτητα υλικά ώστε στο σπίτι του και με την ησυχία του να συναρμολογήσει βόμβες αντίστοιχες και ίσως ανώτερες απ αυτές που εξερράγησαν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Μπαμ και κάτω.
Κλείσιμο

Πέμπτο: Η αχαλίνωτη βία είναι κεντρικό συστατικό στοιχείο του Αμερικανικού πολιτισμού. Παράδειγμα το βρωμόξυλο των μπάτσων. Παράδειγμα η συστηματική παρακολούθηση από το FBI. Παράδειγμα οι ταινίες του Χόλιγουντ. Παράδειγμα η συστηματική, από τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, μιας αδιάντροπης προπαγάνδας τρόμου. Αποτέλεσμα; Ο μέσος αμερικανός να φοβάται ακόμα και τα κουνούπια. Ολημερίς ολονυχτίς αισθάνεται περικυκλωμένος από εχθρούς που επιβουλεύονται την περιουσία του και την σωματική του ακεραιότητα. Οι κόκκινοι, οι σοβιετικοί, οι ευρωπαίοι, οι αφρικανοί, οι ασιάτες, τα φαντάσματα του Μπιν Λάντεν, τα σαγόνια του καρχαρία, τα μυρμήγκια, τα πιράνχας. Τα πάντα.

Εκτο: Οι δύο πιο σατανικές τρομοκρατικές δυνάμεις, δηλαδή ο μακαρίτης Σαντάμ Χουσείν και ο επίσης μακαρίτης Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν δημιουργήματα του Πενταγώνου, της CIA και όλων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Οχι μόνο ενθαρρύνθηκαν αλλά από πάνω επιχορηγήθηκαν με δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτοί τους έφτιαξαν αυτοί στο τέλος τους λούστηκαν.

Εβδομο: Βασικές αιτίες αυτού του λουτρού αίματος που συντελείται σε κάθε σημείο των ΗΠΑ είναι ο υπέρμετρος ανταγωνισμός και η μεγιστοτεράστια ανασφάλεια των μαζών. Ετσι οι πιο εύθραυστοι και περισσότερο ανοχύρωτοι οργανισμοί καταλήγουν στην παράνοια και από την παράνοια προχωράνε στο έγκλημα. Ατομικό η συλλογικό. Παράδειγμα; Τα δεκάδες περιστατικά μαθητών που μπουκάρουν στα σχολεία και αδειάζουν εκατοντάδες σφαίρες σε συμμαθητές τους και σε καθηγητές. Γιατί; Μα επειδή-εν τέλει-η Ζωή στο Αμέρικα δεν αξίζει μία.

Και όγδοο και τελευταίο: Κάθε σύστημα έχει κόστος. Ο Αμερικανός το πληρώνει με ανελέητη ανασφάλεια (εργασίας και στοιχειώδους περίθαλψης) και με την βία. Στοιχειώδες αγαπητέ Ουάτσον.

Που πάει να πει. Βάρδα να μην βρεθείς την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο πλησίον της κατάλληλης βόμβας. In short που λένε και οι Αγγλοσάξωνες το American dream ενίοτε καταλήγει σε American Hell!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK