Θέλεις εναλλακτικές διακοπές; Οδηγός για το σωστό camping

Θέλεις εναλλακτικές διακοπές; Οδηγός για το σωστό camping

Είτε από ιδεολογία, είτε από ανεπαρκές budget, είτε από πίστη στον εναλλακτικό τουρισμό, το camping στην Ελλάδα θα σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία

Θέλεις εναλλακτικές διακοπές; Οδηγός για το σωστό camping
Είσαι από εκείνη την κατηγορία παραθεριστών που απεχθάνονται ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια και προτιμούν την απευθείας επαφή με τη φύση; Η μήπως αποφάσισες να πάρεις το... ρίσκο και να δοκιμάσεις να κοιμηθείς ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και να ξυπνήσεις ακούγοντας το κύμα; Το καλοκαιρινό κάμπινγκ είναι ένας από τους πιο αναζωογονητικούς τύπους διακοπών, αρκεί να είσαι σωστά εξοπλισμένος τόσο από τα απαραίτητα εργαλεία όσο και από ανάλογη διάθεση.

Το πιο βασικό αξεσουάρ του κατασκηνωτή είναι η σκηνή. Στην αγορά θα βρεις πάρα πολλές, σε διάφορες ποικιλίες και διαφορετικές τιμές. Επίλεξε εκείνη ανάλογα με τα άτομα της παρέας ενώ θα πρέπει να προσέξεις και την αντοχή του υφάσματος και των ραφών .Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι σκηνών: Αυτές με το σκελετό  και οι σκηνές τύπου igloo που είναι πολύ απλές στο στήσιμο και δεν χρειάζονται γνώσεις ΛΟΚατζή για να στηθούν και να ξεστηθούν.
Αν τη στήσεις κάτω από βράχια, π.χ. είναι πιθανό σε περίπτωση βροχής να γίνετε μούσκεμα, γι΄ αυτό είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα μέρος επίπεδο και ξηρό χώμα για να καρφωθούν γερά τα πασσαλάκια.

Καλό είναι γύρω από τη σκηνή  να σκέψεις ένα αυλάκι που θα οδηγεί τυχόν νερά μακριά. Στην αγορά κυκλοφορεί και ειδικό αντιοφικό σχοινί με το οποίο θα περιφράξεις το χώρο γύρω από τη σκηνή. Το σχοινί αυτό περιέχει χημικές ουσίες που απομακρύνουν όλα τα ζώα με ανεπτυγμένη αίσθηση όσφρησης, όπως φίδια και ποντίκια.
Κλείσιμο

Πρόσεχε το φως. Αν είσαι σε οργανωμένο camping δεν είναι καλή ιδέα να ξεντύνεσαι με αναμμένο φως μέσα στη σκηνή εκτός κι αν θέλεις να παίξεις καραγκιόζη ή να δώσεις λίγη χαρά γύρω σου.

Στα must take είναι:

- Το αντηλιακό, το αντικουνουπικό, η αλοιφή για τα τσιμπήματα και ένα μικρό φαρμακείο.

- Ένα μικρό μαξιλάρι (ο καθένας), sleeping bag και υπόστρωμα ή φουσκωτό στρώμα άρα θα πάρεις και τον φουσκωτήρα. Φρόντισε το στρώμα να έχει επίπεδη και όχι αυλακωτή επιφάνεια ούτε και πλαστική αλλά με υφή υφάσματος.

- Έξτρα τέντα για να τη στήσεις για να έχεις σκιά, πτυσσόμενες καρέκλες παραλίας, τραπεζάκι.

- Φακός, σουγιάς και ένα σφυράκι: Απαραίτητα εργαλεία.

- Σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν και τα εφεδρικά σχοινιά και σχοινάκια για να απλώσεις ρούχα  για παράδειγμα.

- Tablet και laptop άστα σπίτι, ξεσυνδέσου και χαλάρωσε.

H (πρώτη) καλά οργανωμένη εξόρμηση στη φύση θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα πρέπει όμως να έχεις κατά νου ότι ο «αιώνια» σε ισχύ άγραφος κώδικας του καλού κατασκηνωτή,  συνοψίζεται στη φράση «σεβασμός στη φύση και στο περιβάλλον». Γι’ αυτό και κατά την αποχώρηση φρόντισε να κρατήσεις καθαρό το μέρος όπου έχεις κατασκηνώσει για τον επόμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης