Αθηνά Οικονομάκου: Η υπέροχη ζωή μιας μοντέρνας σταχτοπούτας

Αθηνά Οικονομάκου: Η υπέροχη ζωή μιας μοντέρνας σταχτοπούτας

Για τη νεαρή ηθοποιό με την μεσογειακή ομορφιά η ζωή μοιάζει με ένα μακρύ, ατελείωτο ταξίδι. Τα καρτποσταλικά καρέ από τις εξορμήσεις της στην Ελλάδα αλλά  και σε Ευρώπη και Αμερική μαζί με τον σύντροφό της Φίλιππο Μιχόπουλο δεν είναι απλώς χάρμα ιδέσθαι, είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στο ελληνικό Instagram...

Αθηνά Οικονομάκου: Η υπέροχη ζωή μιας μοντέρνας σταχτοπούτας
787φωτογραφίες και βίντεο, 232.435 ακόλουθοι, απειράριθμα likes και σχόλια, αμέτρητα αεροπορικά μίλια, δύο καλοκαίρια και πλειάδα δαντελωτών ακρογιαλιών της Ελλάδας προσυπογράφουν ότι η Αθηνά Οικονομάκου ζει μια, αν μη τι άλλο, χορταστική -για τους όπου γης ηδονοθήρες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- ζωή. Μολονότι μέχρι και πριν από μερικούς μήνες οι αριθμοί δεν της επέτρεπαν να δρέψει δάφνες επιδραστικότητας, σήμερα είναι μια ενεργή, λαοπρόβλητη και -κυρίως- κοσμαγάπητη χρήστης του Instagram.

Τη διαπίστωση δεν επιβεβαιώνουν απλώς τα likes που έπεσαν ομαδόν στις πρόσφατες φωτογραφίες της από το ταξίδι της στη Νέα Υόρκη, όπου πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά κυρίως τα στατιστικά της χρονιάς που έφυγε.

Μέσα στο 2015 η πρωταγωνίστρια της σειράς «Το δαχτυλίδι της φωτιάς» και «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» (αμφότερες προβάλλονται από το MEGA) πόσταρε 408 φωτογραφίες μέσω των οποίων απέσπασε συνολικά 3,9 εκατομμύρια likes. Μια πρόχειρη διαίρεση αποδίδει περί τα 9.500 likes ανά φωτογραφία, αριθμός κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος για αυτόχθονα celebrity. Φαίνεται ότι ο θεός Eρως, εκτός από φτερά στη ζωή της πάλαι ποτέ αρχετυπικής κακιάς «Ξένιας», κατάφερε να απογειώσει και την απήχησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και ενώ το σοσιαλμιντιακό ποίμνιό της αυξάνει γεωμετρικά, η ίδια συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερη ζέση να μοιράζεται μαζί του με γενναιοδωρία και απλοχεριά μικρές στιγμές καθημερινού ευ ζην. Στην περίπτωση δε των φωτογραφιών τις οποίες ανεβάζει από τα ταξίδια της, το like αστράφτει και το share βροντά.

Κλείσιμο



Νέα Υόρκη - Κουφονήσι χωρίς υπόνοια jet lag
Κομψή και απέριττη, η Αθηνά Οικονομάκου έχει αναδειχθεί σε globe-trotter παντός καιρού. Εντάξει, μπορεί να μην έχει φτάσει -ακόμη- σε μέρη ανήκουστα και μακρινά, ωστόσο μέσα σε κάτι περισσότερο από ενάμιση χρόνο κατάφερε να γεμίσει τον Instagram λογαριασμό της με ενσταντανέ από τις περιπλανήσεις της σε Ρώμη, Φλωρεντία, Πίζα, Σιένα, Πορτοφίνο, Λονδίνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Εννοείται πως όταν δεν ταξιδεύει στο εξωτερικό υπογραμμίζοντας σημειολογικά το κεκτημένο της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων που απορρέει από την κλυδωνιζόμενη εσχάτως Συνθήκη Σένγκεν, εκδράμει εντός των ελληνικών συνόρων. Εκτός από τη Μύκονο, νησί στο οποίο ο σύντροφός της διαθέτει γνωστό ξενοδοχείο, μια θέση στην καρδιά των ινσταγκραμικών στιγμιοτύπων της έχουν κερδίσει το Γύθειο, η Μονεμβασιά, το Γαλαξίδι, η Κέα, η Σύρος, το Κουφονήσι και η Ελαφόνησος. Ναι, η Αθηνά Οικονομάκου θα μπορούσε να είναι μια πρώτης τάξεως πρέσβειρα του ελληνικού καλοκαιριού, ειδικά σε εκείνα τα στιγμιότυπα που με αμεριμνησία και ξεγνοιασιά, με χαρά σχεδόν μικρού παιδιού, απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα και το καλοκαίρι.

Στην ουσία όμως η ανερχόμενη ηθοποιός ενσαρκώνει ένα παράδειγμα για τους ομοτέχνους της - όχι στην τέχνη της υποκριτικής, αλλά στη celebrity τροφική αλυσίδα. Και αυτό γιατί δεν επιχειρεί να διατρανώσει με τρόπο πομπώδη, φλύαρο και τελικά άκομψο την ιδιώτευσή της, αλλά απολαμβάνει τη ζωή σαν ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και μοιράζεται ακριβώς αυτή τη χαρά της. Δεν υποδύεται μια άλλη ζωή για χάρη των social media, ούτε ρίχνει λαχταριστά δολώματα κοινοθνητοσύνης προκειμένου να βρίσκεται καθημερινά στην gossip ημερήσια διάταξη - για παράδειγμα, δεν υπονοεί ότι βρίσκεται μαζί με τον σύντροφό της. Είναι μαζί του και το δείχνει ακριβώς όπως το νιώθει. Παίζει τελικά τον εαυτό της και κάνει με δυο λόγια τους followers της κοινωνούς ευχάριστων συμπτώσεων και συγκυριών και όχι ηδονοβλεψίες της προσωπικής ζωής της.



Σε κάθε περίπτωση, η μελαχρινή καλλονή αυτή την περίοδο πετάει. Και όσοι δεν το πιστεύουν, ας ανατρέξουν στον λογαριασμό της στο Instagram. Ολο και κάποια φωτογραφία της την ώρα που εκτελεί με μαεστρία ασκήσεις εναέριας γιόγκα θα αντικρίσει για να επιβεβαιώσει -έστω συμβολικά- την ομορφιά του ινσταγκραμικού εαυτού της που δεν καλλωπίζει και δεν φτιασιδώνει, αλλά πιθανότατα αντικατοπτρίζει τον αληθινό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης