H κληρονόμος του «Santa Marina» καλεί τους πιστούς του Buddha (Bar) στον Ορνό

H κληρονόμος του «Santa Marina» καλεί τους πιστούς του Buddha (Bar) στον Ορνό

Kόρη του επιχειρηματία που δημιούργησε το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο της Μυκόνου, το φημισμένο «Santa Marina», η Χριστιάνα Παπαγεωργίου κάνει το πολυτελές κατάλυμα θέμα συζήτησης στους κοσμικούς κύκλους του διεθνούς jet set, προσγειώνοντας το παριζιάνικο bar-restaurant στον κόλπο του Ορνού

 H κληρονόμος του «Santa Marina» καλεί τους πιστούς του Buddha (Bar) στον Ορνό
Η είδηση ότι το «Buddha Bar», με τα εκατομμύρια των πιστών θαμώνων ανά τον κόσμο, έρχεται στην Ελλάδα μόνο στα ψιλά δεν πέρασε. Οι μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί οργανισμοί του εξωτερικού και ιδιαίτερα εκείνοι που απευθύνονται σε μια τουριστική πελατεία ανώτερης τάξης, διαφημίζουν το φημισμένο bar-restaurant υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται να αποτελέσει τον νέο κοσμοπολίτικο πόλο έλξης της Μυκόνου. «Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να προσθέσω μια διεθνή πινελιά στο ξενοδοχείο μας φέρνοντας ένα μεγάλο brand από το εξωτερικό. Το ‘‘Santa Marina’’, από την εποχή του πατέρα μου, πρωτοπορεί. Ημασταν οι πρώτοι που θεμελιώσαμε τις υποδομές για πεντάστερο τουρισμό ανώτατου επιπέδου στο νησί, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για άνετη διαμονή σε μέλη του διεθνούς jet set και αστέρες πρώτου μεγέθους», δηλώνει η Χριστιάνα Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτρια του «Santa Marina».



Το ελληνικό «Buddha Βar» ακολουθεί ιδιαίτερες σχεδιαστικές γραμμές του «Santa Marina», αφού βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα

Κλείσιμο
«Γνωρίζοντας το πόσο εκλεκτικοί και κοσμοπολίτες είναι οι πελάτες μας, θελήσαμε να φέρουμε ένα μεγάλο διεθνές όνομα στον χώρο μας. Το ‘‘Buddha Βar’’ αποτελούσε ιδανική περίπτωση, καθώς εδώ και χρόνια σημειώνει παγκόσμια επιτυχία. Από φέτος το καλοκαίρι τα βράδια στο ‘‘Santa Marina’’ θα έχουν μια πιο κοσμοπολίτικη λάμψη», επισημαίνει η ίδια .

Το ελληνικό «Buddha Βar» δεν θα είναι ένας κλώνος του παρισινού, καθώς ο σχεδιασμός του θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες και κυρίως το γεγονός ότι θα βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα: με φόντο το απέραντο γαλάζιο και την απόκοσμη ηρεμία που αναδίδει το νησί της Δήλου στο βάθος, η Χριστιάνα Παπαγεωργίου και η εμπνευσμένη ομάδα του «Buddha Βar» είναι έτοιμοι να συνθέσουν ένα μοναδικό σκηνικό. «Στο εστιατόριο θα υπάρχει ο χαρακτηριστικός διάκοσμος - αν και θα είναι, φυσικά, προσαρμοσμένος στο συγκεκριμένο περιβάλλον, οπότε ο Βούδας θα περιβάλλεται από τη θαλασσινή αύρα της Μυκόνου. Ο σεφ του παρισινού ‘‘Buddha’’ έχει εμπλουτίσει το μενού του ρεστοράν με πρωτότυπα θαλασσινά πιάτα προκειμένου να αξιοποιηθούν οι γαστρονομικοί θησαυροί του τόπου. Από τα υπόλοιπα πιάτα επιλέξαμε τα καλύτερα. Θέλουμε ο κόσμος το βράδυ να μη σκέφτεται πού θα πάει, αλλά να του έρχεται αμέσως στον νου το ‘‘Buddha Βar’’».



Η ομάδα της Tarja Visan, προέδρου των «Buddha Βar» (αριστερά με τη Χριστιάνα Παπαγεωργίου), ενθουσιάστηκε με τους χώρους και την ποιότητα των υπηρεσιών του «Santa Marina»


Οπως είναι γνωστό, η μουσική έχει συμβάλει τα μέγιστα στην παγκόσμια επιτυχία του παρισινού κλαμπ, με πολυάριθμα φερώνυμα CD, συλλογές που έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μουσικό στίγμα στο ελληνικό «Buddha Bar» έχει ανατεθεί σε έναν διεθνούς φήμης και Ελληνα DJ, τον Dimi.el. Οπως αναφέρει η Χριστιάνα Παπαγεωργίου, «πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς DJ, o οποίος εδώ και χρόνια ξεσηκώνει τον κόσμο παίζοντας μουσική στο ‘‘Buddha Βar’’ του Ντουμπάι. Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, είναι δημοφιλής, ταλαντούχος και πάνω απ’ όλα Ελληνας. Σε συνεργασία μαζί του πρόκειται να ετοιμάσουμε και το πρώτο CD του ελληνικού ‘‘Buddha Bar’’».


Μια οικογενειακή υπόθεση
Η μύηση της κοσμοπολίτισσας Χριστιάνας Παπαγεωργίου στις οικογενειακές επιχειρήσεις ήρθε από νωρίς, με πρωτοβουλία του πατέρα της, Ηλία, ο οποίος υπήρξε και ο μέντοράς της: «Θαύμαζα τον πατέρα μου διότι ήταν ένας πραγματικά πολυτάλαντος άνθρωπος. Υπήρξε ένας δυναμικός επιχειρηματίας που οτιδήποτε έβαζε στο μυαλό του είχε τη δύναμη να το πραγματοποιεί. Ηρθε στη Μύκονο πριν από αρκετά χρόνια για διακοπές και θέλησε να φτιάξει το πρώτο πολυτελές κατάλυμα του νησιού. Λίγα χρόνια αργότερα όλη η παγκόσμια αφρόκρεμα έμενε εδώ, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον μέχρι τον Χάρισον Φορντ και τον Ολιβερ Στόουν - οι τελευταίοι, μάλιστα, είναι κάποιοι από τους πολυάριθμους αστέρες που έγιναν φίλοι του».



«Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να προσθέσω μια διεθνή πινελιά στο ξενοδοχείο μας, φέρνοντας ένα μεγάλο brand από το εξωτερικό», λέει η Χριστιάνα Παπαγεωργίου, που ακολουθεί τα χνάρια του αείμνηστου πατέρα της Ηλία Παπαγεωργίου

Αγγλοτραφείσα -καθότι εσώκλειστη σε σχολείο της Αγγλίας από τα 12 της χρόνια- η Χριστιάνα Παπαγεωργίου ακολουθεί τον δικό της ανεξάρτητο δρόμο. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία και την Κοινωνιολογία σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου επέστρεψε στην Ελλάδα. Ως μοναχοκόρη του Ηλία Παπαγεωργίου, η Χριστιάνα αποτελούσε τη λογική συνέχεια στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Οπως εξομολογείται η ίδια, «μεγάλωσα με την πεποίθηση ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε δεδομένο. Δεν υπήρχαν οι οικονομικές ανέσεις που έχουν άλλα παιδιά του ίδιου κύκλου. Τα καλοκαίρια που τελείωνα το σχολείο με θυμάμαι να πηγαίνω στη Μύκονο για δουλειά. Ο πατέρας μου δεν ήταν ο κλασικός μπαμπάς που θα πάει το παιδί του στην παιδική χαρά ή στα πάρτυ των φίλων του. Αντιθέτως, με έπαιρνε μαζί με τις παρέες του στα πιο καλά εστιατόρια της εποχής, κάτι που τον διασκέδαζε πολύ».




Σε παλαιότερες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές με τον πατέρα της Ηλία Παπαγεωργίου 


Οταν πριν από δύο χρόνια ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή, η Χριστιάνα Παπαγεωργίου ανέλαβε εξ ολοκλήρου το «Santa Marina». Τότε ήταν που το όνειρο για μια συνέχεια αντάξια του παρελθόντος έγινε πεποίθηση και στόχος ζωής. Δωμάτια και κοινόχρηστοι χώροι ανακαινίστηκαν, ενώ η παραλία αξιοποιήθηκε σε πιο ορθολογική βάση. «Επί πολλούς μήνες το ξενοδοχείο είχε τη μορφή ενός απέραντου εργοταξίου, όμως ο πήχης της Μυκόνου είχε ανέβει υπερβολικά και εμείς, μένοντας πιστοί στην υψηλή ποιότητα, έπρεπε να δείξουμε σεβασμό σε εκείνους που εδώ και χρόνια μάς προτιμούν» εξηγεί η Χριστιάνα Παπαγεωργίου. Η Ναόμι Κάμπελ, ο Μπόνο των U2, η Μέλανι Γκρίφιθ και δεκάδες διασημότητες παρόμοιας λάμψης μόνο τυχαία δεν εξακολουθούν να προτιμούν το «Santa Marina». Η ιδιοκτήτριά του ξέρει τον λόγο: «Σε εμάς απολαμβάνουν υπερπολυτελή διαμονή και απόλυτη προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Κανείς δεν μπορεί να τους ενοχλήσει». Αυτός ο κοσμοπολίτικος αέρας υπεροχής, άλλωστε, είναι και ο βασικότερος λόγος που η Tarja Visan, πρόεδρος των «Buddha Βar», πριν από έναν χρόνο έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη δημιουργία του πρώτου «Buddha Bar» σε παραλία, το οποίο ανοίγει και επίσημα στη Μύκονο του Αγίου Πνεύματος. «Την πρωτοσυνάντησα μαζί με την ομάδα της στο Παρίσι, η συμφωνία όμως επισημοποιήθηκε στο νησί μας», λέει για την επικεφαλής των Buddha Bars, αποκαλύπτοντας ότι «προηγουμένως οι υπεύθυνοι μας επισκέφτηκαν προκειμένου να διαπιστώσουν αν πληρούνται οι προδιαγραφές».

Οι Γάλλοι είδαν το μέρος, την παροχή υπηρεσιών και την εμμονή στην πολυτέλεια που διαπνέει το «Santa Marina» και ενθουσιάστηκαν. Εξάλλου, όπως έλεγε και ο Ηλίας Παπαγεωργίου, «η Ελλάδα είναι το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου, γι’ αυτό και εξακολουθεί να μαγεύει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης