Δάφνη Γκίνες: Οι real estate business της πρώην κυρίας Νιάρχου

Δάφνη Γκίνες: Οι real estate business της πρώην κυρίας Νιάρχου

Η εκκεντρική απόγονος της επιχειρηματικής οικογένειας με τις διάσημες μπίρες και πρώην σύζυγος του Σπύρου Νιάρχου μπήκε δυναμικά στον χώρο του real estate ανακαινίζοντας και μεταπωλώντας εντυπωσιακά διαμερίσματα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων λιρών

Δάφνη Γκίνες: Οι real estate business της πρώην κυρίας Νιάρχου
Η πρώην κυρία Νιάρχου δεν είναι μόνο το απόλυτο fashion icon, αλλά και μια δαιμόνια επιχειρηματίας που ξέρει να πουλά ακριβά το όνομά της. Πρόσφατα η γόνος της διάσημης οικογένειας, που έχει στην κατοχή της τον επιχειρηματικό κολοσσό με τις ομώνυμες μπίρες, έκανε τις αγορές του real estate σε Λονδίνο και Αμερική να χτυπήσουν κόκκινο, πουλώντας διαμερίσματα που φέρουν την υπογραφή της με μυθικά ποσά.

«Με κάποια εκατομμύρια λίρες, το διαμέρισμα της jet setter Δάφνης Γκίνες μπορεί να γίνει δικό σας!» έγραφε πριν από λίγες ημέρες σκωπτικά η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», για να σχολιάσει στη συνέχεια: «Πρόκειται για σπίτια στα οποία η γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με την οικογένεια Νιάρχου και ανέδειξε τον εαυτό της σε σύγχρονο fashion icon έζησε για κάποιο διάστημα βάζοντας την πινελιά της προσωπικής της αισθητικής. Πρόκειται για πολυτελή οικήματα με εκκεντρικές εκφάνσεις και γκλάμορους λεπτομέρειες που δικαιολογημένα οι μεσίτες χαρακτηρίζουν παλάτια».



Στα 47 της χρόνια, η φίλη του αείμνηστου σχεδιαστή Αλεξάντερ ΜακΚουίν μετατρέπει χώρους στους οποίους παλαιότερα κατοικούσε στο απόλυτο αντικείμενο επένδυσης των απανταχού billionaires. H Μπέτι Φατέμι, η οποία διαχειρίζεται τις συγκεκριμένες πωλήσεις εκπροσωπώντας το μεσιτικό γραφείο Rokstone, όπου απευθύνονται διασημότητες και επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο, δικαιολόγησε τις υπερβολικές τιμές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα διαμερίσματα που πέρασαν από την ιδιοκτησία Γκίνες και τώρα είναι προς πώληση έχουν δικαιολογημένα πολύ υψηλές τιμές, αφού εκτός από πολυτελή βρίσκονται στις λεγόμενες περιοχές-φιλέτα. Τα ταβάνια έχουν πρωτότυπα φινιρίσματα από καθρέφτες, τα σαλόνια έχουν έπιπλα είτε vintage είτε σχεδιασμένα από την ίδια, ενώ ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως οι ζωγραφισμένοι τοίχοι και οι προηγμένες ηχητικές εγκαταστάσεις για να ακούς μουσική ακόμα και στα μπάνια εξασφαλίζουν μια υψηλής αισθητικής αλλά και επιπέδου διαβίωση. Το να περνάς την καθημερινότητά σου σ’ ένα σπίτι όπου έζησε η Δάφνη Γκίνες έχει από μόνο του μια υπεραξία».
Κλείσιμο

Το πρώτο διαμέρισμα βρίσκεται στο Λονδίνο, στην περιοχή του Κόβεντ Γκάρντεν, σε ένα συγκρότημα που σχεδιάστηκε το 1877 από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Χένρι Κλάτον. Πρόκειται για ένα μοντέρνο ρετιρέ με εντυπωσιακή διαρρύθμιση και θέα, με την τιμή πώλησής του να ανέρχεται στα 7 εκατ. λίρες, ενώ σε διπλάσια τιμή πουλιέται το δεύτερο σπίτι της στη φημισμένη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Παρά το τσουχτερό αντίτιμο των 14 εκατ. λιρών της αγγελίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκδήλωσαν άμεσα το ενδιαφέρον τους, αφού η αναγνωρισιμότητα της ιδιοκτήτριας που υπογράφει και το interior design εκτοξεύει την αγοραστική του αξία.





Στα 47 της χρόνια η γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με την οικογένεια Νιάρχου και ανέδειξε τον εαυτό της σε σύγχρονο fashion icon μετατρέπει χώρους στους οποίους παλαιότερα κατοικούσε στο απόλυτο αντικείμενο επένδυσης των απανταχού billionaires





Οι εξωφρενικές εμφανίσεις και το άγγιγμα του Μίδα

Η εκκεντρική αριστοκράτισσα Δάφνη Γκίνες ανέκαθεν βρισκόταν στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων, έχοντας πάντα έναν μοναδικό τρόπο να προκαλεί - ενίοτε και να σοκάρει. Αν και φαινομενικά εύθραυστη, λόγω της σχεδόν άσαρκης φιγούρας της, με σήμα κατατεθέν τα ανοιχτόχρωμα γατίσια μάτια της, χάρη στις στυλιστικές της μεταμορφώσεις, που παραπέμπουν πότε σε Κρουέλα Ντε Βιλ και πότε σε Νύφη του Φρανκενστάιν, της έχει αποδοθεί συχνά ο τίτλος του γνήσιου χαμαιλέοντα.

Παρά την τεράστια κληρονομιά που της άφησε ο πατέρας της Τζόναθαν Γκίνες και τον γάμο της με τον μεγιστάνα Σπύρο Νιάρχο, ο οποίος υπήρξε ιδιαίτερα γαλαντόμος απέναντί της, η Δάφνη προτιμούσε να συναναστρέφεται ανθρώπους με ιδιαίτερη αισθητική, συχνά ακραία και σκανδαλώδεις, σίγουρα καθόλου συνηθισμένους στους συντηρητικούς αριστοκρατικούς κύκλους όπου ανήκε η ίδια - μεταξύ αυτών είναι σίγουρα ο Γάλλος φιλόσοφος  Μπερνάρ Ανρί Λεβί, με τον οποίο τα τελευταία χρόνια ζει μια θυελλώδη σχέση. «Μην ψάχνετε τι κρύβεται πίσω από τη Δάφνη», είχε πει ο Λεβί σε δημοσιογράφο που του ζήτησε να σχολιάσει το προχωρημένο της look. «Δεν προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα, η κυρία Γκίνες είναι από μόνη της ένα concept!». Μνημειώδης, άλλωστε, έχει χαρακτηριστεί η εμφάνισή της σε γκαλά του David H. Koch Theatre, στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, όπου τα φλας άστραψαν και βρόντηξαν απαθανατίζοντας τις εξωφρενικές στυλιστικές της επιλογές: φορώντας ένα κολιέ που θύμιζε κάτι μεταξύ των χαρακτηριστικών έθνικ δαχτυλιδιών που κοσμούν τους λαιμούς των γυναικών Μασάι και του ορθοπεδικού κολάρου και μια μαύρη ολομέταξη τουνίκ που άφηνε εκτεθειμένα τα πόδια της (στα οποία φορούσε ένα ζευγάρι τρίπατων παπουτσιών), η Δάφνη Γκίνες θύμιζε έκθεμα μουσείου μόδας. Σημαντική λεπτομέρεια της ούτως ή άλλως εξωφρενικής της εμφάνισης ήταν το μεταλλικό γάντι στο ένα της χέρι, που κατέληγε σε τεράστια ασημένια νύχια ως θηλυκός Ρόμποκοπ - φροντίζοντας με το άλλο να κρατά ένα πανάκριβο σατέν τσαντάκι Chanel.

Η Δάφνη Γκίνες, επίσης, σχεδιάζει αξεσουάρ που πουλιούνται πανάκριβα, ενώ πριν από δύο χρόνια μπήκε ακόμα και στο στούντιο μετά από πρόσκληση δισκογραφικής να ηχογραφήσει CD single. Στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνεται ακόμα και τo limited edition άρωμά της, το Comme des Garcons, που έγινε επίσης ανάρπαστο. Η πάμπλουτη κληρονόμος με το μαγικό άγγιγμα του Μίδα εξακολουθεί να υιοθετεί μια ροκ άποψη ζωής και προτιμά να συντηρεί τον μύθο της κάνοντας εκκεντρικές δημόσιες εμφανίσεις παρά να επισκέπτεται την οικογενειακή έπαυλη του 18ου αιώνα στο καταλανικό ψαροχώρι Καντακές, όπου πηγαίνει σπάνια. Πριν από χρόνια εξέθεσε την προσωπική της συλλογή με ρούχα του αδικοχαμένου φίλου της Αλεξάντρ ΜακΚουίν στο Museum at the Fashion Institute of Technology της Νέας Υόρκης και συνεργάστηκε στυλιστικά με τη Lady Gaga την οποία θαυμάζει - διόλου τυχαία, ο κύκλος της την έχει χαρακτηρίσει «Lady Gaga των σαλονιών», λόγω των εκκεντρικών της εμφανίσεων. Μάλιστα στην έκθεση του Fashion Museum το «παρών» έδωσε και ο Σπύρος Νιάρχος, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που θέλουν το πρώην ζευγάρι να διατηρεί καλές σχέσεις. Αλλωστε, στο διαζύγιό τους, που εκδόθηκε το 1999, ο Ελληνας κροίσος υπήρξε εξαιρετικά γενvαιόδωρος μαζί της, αφού, εκτός από τα πολυτελή ακίνητα που της παραχώρησε, αύξησε τον τραπεζιτικό της λογαριασμό κατά 20 εκατ. λίρες, ποσό που προστιθέμενο στην κληρονομιά της τής εξασφάλισε, τουλάχιστον, μια ζωή μυθική. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης