Θάνος Πετρέλης: Κάνει comeback χορεύοντας τσα τσα

Θάνος Πετρέλης: Κάνει comeback χορεύοντας τσα τσα

Ο Θάνος Πετρέλης ανοίγει τα χαρτιά του -και την καρδιά του- και μιλάει για όλα: το «Dancing With The Stars», το «Fame Story», τις μεγάλες επιτυχίες, τις άσχημες  συγκυρίες, τον Φοίβο, τις σκληρές αποφάσεις, τις δύο του κόρες και το ενδεχόμενο ενός τρίτου παιδιού

Θάνος Πετρέλης: Κάνει comeback  χορεύοντας τσα τσα
Tο 2002, μόλις είχε βγει από το «Fame Story», είχε κερδίσει το πολυπόθητο συμβόλαιο με τη Heaven και οι πόρτες της νυχτερινής διασκέδασης της Αθήνας είχαν ανοίξει διάπλατα μπροστά του. Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν άλλαξε παρέες. Πάντοτε πλαισιωνόταν από δικούς του ανθρώπους και αντιπαθούσε τις «αυλές». Πάντοτε παρέμενε προσγειωμένος και σοβαρός. Και το κυριότερο, παρά την ξαφνική αναγνωρισιμότητα και τη μεγάλη επιτυχία του στις πίστες, κατάφερε να διατηρήσει αλώβητη τη σχέση του με τη -μετέπειτα- σύζυγό του Σοφία. Ηταν η εποχή που τα κορίτσια γέμιζαν τα μαγαζιά όπου τραγουδούσε φωνάζοντας το σύνθημα: «Κάθε κορίτσι θέλει ένα βράδυ στου Πετρέλη». Αυτός ωστόσο, ως Ζυγός, είχε φιλοσοφήσει τη ζωή και ήταν υποψιασμένος απέναντι στην επιτυχία, την οποία ποτέ δεν ταύτισε με την ευτυχία.

- Επιστροφή στα καλλιτεχνικά δρώμενα μέσω του «Dancing With The Stars»;

Ούτε που το είχα σκεφτεί. Η πρώτη αντίδραση όταν μου έγινε η πρόταση ήταν ότι πήραν λάθος αριθμό, λάθος άνθρωπο. Αργότερα, στο ραντεβού μού ανέλυσαν μια διαφορετική οπτική και εξήγησαν ότι πίστευαν σε μένα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό και για να περάσουμε όλοι καλά.

- Πώς αισθάνεσαι τώρα μετά από κάποια live;

 Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου έλεγες «Dancing» και όχι μόνο θα χαμογελούσα, αλλά θα μου άρεσε κιόλας. Μέσα από το σόου ανακάλυψα μια πλευρά μου που δεν γνώριζα ότι διέθετα και κάνω κάτι που δεν θα το έκανα ποτέ αν δεν μου δινόταν αυτή η ευκαιρία.
Κλείσιμο

- Δηλαδή, θα σε δούμε σε κάποιο μαγαζί να χορεύεις σαν τον Σάκη Ρουβά;

Μην τρελαθούμε κιόλας. Αλλά θα μου κάνει καλό στη σκηνή. Διεύρυνε τους ορίζοντές μου. Πριν από δύο μήνες αν με ρωτούσες αν θα συμμετείχα σε ένα μιούζικαλ, θα σου έλεγα ότι είσαι τρελός. Τώρα μπορεί να σου πω ότι ίσως το δοκιμάσω.

- Τι σε φόβιζε;

Δεν είχα τον φόβο της έκθεσης στο κοινό γιατί το έχω περάσει μέσω του «Fame Story». Το άγχος μου ήταν μόνο κατά πόσο θα μπορούσα να αντεπεξέλθω στον χορό.

- Αλήθεια, έχεις μετανιώσει για πράγματα που έκανες στο «Fame Story»;

Δεν είδα ποτέ το «Fame Story» μετά το τέλος του παιχνιδιού. Και ούτε πρόκειται. Ο λόγος είναι ότι θα δω πράγματα που δεν θα μου αρέσουν. Ο,τι έγινε, έγινε. Κατάφερα να δει ο κόσμος την πλευρά μου που ήθελα, δηλαδή αυτή του τραγουδιστή, κι από κει και πέρα εκτίμησε το ταλέντο μου.

- Για πολλά χρόνια ήσουν στην πρώτη γραμμή του καλλιτεχνικού στερεώματος. Τι λάθος έκανες;

Υπάρχουν πολλές συγκυρίες στη δουλειά μας, αλλά δεν θα τις χαρακτήριζα λάθη. Από το 2003 έως το 2009 όντως ήμουν στην πρώτη γραμμή. Ολοι οι καλλιτέχνες κάνουν ένα μεγάλο peak, είναι η περίοδος που χτίζεις, καθιερώνεσαι, μπαίνεις στην Α’ κατηγορία. Ημουν ένα φρέσκο προϊόν, είχα μαζί μου τον Φοίβο στην καλύτερη επαγγελματική του περίοδο, είχα τον ANT1, τη Heaven και τους ραδιοφωνικούς τους σταθμούς. Στη συνέχεια, έφυγα μαζί με τον Φοίβο από τη Heaven γιατί έφτιαξε τη δική του δισκογραφική εταιρεία και αποφάσισα να είμαι μαζί του στο νέο του ξεκίνημα. Τότε θεώρησα ότι ήταν φυσιολογική επιλογή γιατί ο Φοίβος είχε φτιάξει τον Θάνο με τα δικά του τραγούδια και θα ήταν μεγάλη αχαριστία εκ μέρους μου να μην πάω.

- Από την άλλη όμως και ο ΑΝΤ1 σε έφτιαξε.

 Ολες οι επιλογές έχουν το κόστος τους. Θα μπορούσα να είχα κάνει την άλλη επιλογή και τώρα να μου έλεγαν ότι στάθηκα αχάριστος απέναντι στον Φοίβο. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του ΑΝΤ1. Ημουν σ’ ένα σταυροδρόμι και έπρεπε να διαλέξω. Εξάλλου με τον Φοίβο -πέρα από την επαγγελματική σχέση- μας συνδέει και μια καλή φιλία. Το 2006 με πάντρεψε, οπότε είναι και κουμπάρος μου.



- Με την εμπειρία που έχεις σήμερα δεν θεωρείς λάθος να σου γράφει τραγούδια αποκλειστικά ένας άνθρωπος;

Δεν ξέρω. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει απόλυτο σωστό και λάθος. Πρόκειται για συγκεκριμένες συνθήκες και συγκυρίες. Το καλό με έναν συνθέτη ο οποίος σε γνωρίζει 100% είναι ότι ράβει πάνω σου τα τραγούδια. Από την άλλη, ίσως να υπάρχει μια επανάληψη και μονοτονία. Αντίστοιχα, όταν υπάρχουν πολλοί συνθέτες κάποιος θα φωτίσει μια διαφορετική πλευρά σου κι αυτό να είναι καλό για τον κόσμο. Φυσικά, το μείον είναι ότι, αν δεν σε ξέρει, μπορεί το τραγούδι να είναι χάλια. Και επειδή κρίνουμε πάντα εκ του αποτελέσματος, τόσα χρόνια έκανα επιτυχία με τον Φοίβο, έτσι συνέχιζα.

- Και τι γίνεται μετά το 2009;

Στη Spicy υπάρχει η λογική του CD single και όχι της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς. Αυτή όμως με βρίσκει αντίθετο, αλλά δεν μπορούσα να πάω κόντρα στο ρεύμα. Θεωρώ πως αυτό ήταν από τα πράγματα που δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα στην πορεία μου. Δεν είναι καλό να βγάζεις όλη τη χρονιά δύο τραγούδια. Απομακρύνεσαι από το κοινό σου. Επειδή ο χώρος του τραγουδιού είναι σαν πεδίο μάχης, όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι κυκλοφορούν δώδεκα τραγούδια τον χρόνο κι εγώ έχω μόνο δύο, είναι σαν να πηγαίνω στον πόλεμο με δύο σφαίρες ενώ ο άλλος έχει δώδεκα. Οι πιθανότητες της νίκης είναι με τον άλλον.

- Θεωρείς ότι σου έκαναν κακό οι συνεχείς εμφανίσεις χειμώνα -  καλοκαίρι επί πολλά χρόνια;
Αυτό προκαλεί αναμφίβολα μια φυσιολογική φθορά. Απλώς, όταν είσαι μέσα στο παιχνίδι δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις πίσω. Οι σχετικοί με τη δουλειά άνθρωποι μου έλεγαν να μη σταματήσω. Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες έλεγαν ότι τώρα είμαι στο peak και πρέπει να δουλεύω. Μπορεί να είχα σταματήσει και να εξαφανιζόμουν. Οπότε δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Θα σου πω όμως ότι υπήρξαν φορές που δεν έπρεπε να κάνω κάποια πράγματα, αλλά έκανα τη χάρη σε κάποιους ανθρώπους. Στο τέλος έκανα κακό σε μένα.

- Μετά το 2011 σταματάς τις εμφανίσεις σου στην Αθήνα και ξεκινάς τις περιοδείες ανά τον κόσμο.

Ναι, βρήκα τη λύση. Από το 2007 έκανα εμφανίσεις στο εξωτερικό κάθε χρόνο. Δεν ήταν ότι δεν είχα άλλη λύση. Αλλά η σχέση με τους ανθρώπους στο εξωτερικό ήταν εκπληκτική. Οταν το 2012 και το 2013 η νύχτα στην Αθήνα έγινε δύσκολη λόγω κρίσης, με βοήθησε το χτίσιμο σχέσεων που είχα κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Ετσι έκανα συναυλίες σε Αμερική, Αυστραλία και Γερμανία.

- Μετά από δύο χρόνια αποχής επιστρέφεις στη νύχτα, στο «Norrum live stage» στο Μαρούσι, μαζί με τον Ανδρέα Στάμο και την Πωλίνα Χριστοδούλου. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο στέκι στα βόρεια προάστια ώστε ο κόσμος να αισθάνεται ότι είμαστε όλοι μια παρέα. Το μουσικό πρόγραμμα είναι λαϊκό διασκεδαστικό και οι τιμές είναι πολύ προσιτές.

- Κυκλοφόρησε και το νέο σου τραγούδι «Πες μου» με τη Χριστίνα Μηλιού από το «The Voice». Ετοιμάζεις κάποιο CD; Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έχει κάνει μεγάλη αίσθηση και έχει πάρει καλές κριτικές. Νομίζω ότι έχω κάνει ένα comeback μουσικά. Το «Πες μου» είναι σε στίχους του Θανάση Γκαραβέλα και τώρα είμαι σε αναζήτηση τραγουδιών με σκοπό να βγάλω μια νέα δισκογραφική δουλειά.

- Κεφάλαιο «Οικογένεια»: έχεις αποκτήσει δύο κόρες, είσαι ενεργός μπαμπάς; Ναι, ο θεσμός της οικογένειας και τα παιδιά είναι κάτι το οποίο ήθελα από πιτσιρικάς. Οταν έφτασε η στιγμή και έγινα πατέρας ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Το βιώνω καθημερινά. Κάθε μέρα μαζί τους είναι διαφορετική και με έναν τρόπο πάντα καταφέρνουν να σε βάζουν στον κόσμο τους που είναι μαγικός.

- Πώς είναι να ζεις με τρεις γυναίκες στο σπίτι; Υπέροχο. Και όταν θα μεγαλώσουν θα με φροντίζουν και οι τρεις, τι καλύτερο;

- Σκέφτεσαι ένα τρίτο παιδί;

Ισως ένα αγόρι; Δεν έχω αποκλείσει κάτι. Μου αρέσουν τα κορίτσια, έχω μάθει να τα χειρίζομαι και τώρα αν έρθει αγόρι, θα κάνω ένα reset. Οσο για το αν θα ήθελα να είναι αγόρι, εφόσον έχω ήδη δύο κορίτσια, η απάντηση είναι «ναι».



- Χαίρεσαι που παντρεύτηκες μικρός; Μου αρέσει και αν μπορούσα, θα παντρευόμουν και μικρότερος. Γιατί είναι ωραίο να υπάρχει κοντινή σχέση με τα παιδιά. Οταν θα γίνω 50 η κόρη μου θα είναι 20 ετών και θα μπορούμε να βγαίνουμε μαζί. Βέβαια, δεν ξέρω αν θα με παίρνει μαζί της. (γέλια) Είναι ό,τι πιο ωραίο γιατί το έχω ζήσει με τον πατέρα μου.

- Πώς κρατάς ένα γάμο στη σημερινή εποχή; It takes two to tango. Πρέπει να κάνουν και οι δύο τα πράγματα που πρέπει ανάλογα τη στιγμή. Ανάλογα την περίπτωση, την περίσταση και τις συγκυρίες να προσαρμόζονται και οι δύο. Και το κάνουμε. Επειδή έχω μπει στο mood του χορού, θα πω ότι πρέπει να κάνεις αντίθετα βήματα από την παρτενέρ σου και να υπάρχει το απαραίτητο πάρε - δώσε.

- Εχεις περάσει κρίση στον γάμο σου; Δεν έχουμε φτάσει σε σημείο ποτέ να χωρίσουμε. Δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Είμαστε μαζί από το 1995, δηλαδή 19 χρόνια. Εχουμε περάσει δυσκολίες, αλλά πάντα βρίσκαμε τις ισορροπίες μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης